Ko će braniti za Partizan u Novom Sadu? Izabrati iskustvo i vernost ili mladost i potencijal?

Autor: Darko Mitrović
petak 23.07.2021.
18:54
Izvor: Sportske.net

Dvojica golmana čekaju svoju šansu.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Dan posle pobede nad Dunajskom Stredom na startu kvalifikacija za Ligu konferencija, pojavila se informacija da golman i kapiten Partizana Vladimir Stojković napušta Humsku i da će sutra realizovati transfer u Al Fejhu koju sa klupe vodi nekadašnji trener crno-belih Vuk Rašović.

Ukoliko se transfer ozvaniči, postavlja se pitanje ko će zameniti Stojkovića na golu i ko će u nastavku sezone biti prvi golman Partizana, za početak od utakmice u Novom Sadu, u nedelju protiv Vojvodine.

Za to mesto sada konkurišu iskusni Nemanja Stevanović i mladi Aleksandar Popović koji je prošle sezone stekao značajno iskustvo u Superligi kao ''bonus igrač''. Jedan od mečeva na kojima je Popović čuvao mrežu crno-belih bio je i onaj iz septembra prošle godine protiv Vojvodine u Novom Sadu kada se baš i nije proslavio u porazu crno-belih od 3:2.

Ali, bio je to tek početak sezone, jedan od njegovih prvih mečeva u ulozi prvotimca, a kako je sezona odmicala sticao je iskustvo i pružao bolje partije.

S druge strane, Nemanja Stevanović već godinama strpljivo čeka pravu priliku na golu Partizana, prihvatio je da Stojković ima prednost, ali kada god bi dobijao priliku, pokazivao je da vredi. Setimo se samo njegovih nastupa protiv Crvene zvezde u finalu Kupa iz 2017, ili iz polufinala prošle godine, kada je dao značajan doprinos Partizanovim trijumfima. Pa prošle sezone onaj odbranjeni penal u Subotici u poslednjim trenucima... Potom ga je i povreda ramena odvojila od terena, ali sada je potpuno spreman i ''gladan'' utakmica, pa bi sigurno imao ogroman motiv da na pravi način nasledi kapitena.

Ipak, sudeći po onome što se moglo videti na pripremama, ali i na početku ove sezone, trener Stanojević ipak daje prednost Popoviću u odnosu na Stevanovića, makar kada je u pitanju Stojkovićeva alternativa. Ali, za kontinuitet na golu možda iskustvo bude presudno, pogotovo u ovom delu sezone, kada se mnogo toga rešava, pre svega u Evropi.

U svakom slučaju, biće zanimljivo videti Stanojevićevu odluku.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke