Ko će igrati levog beka za Partizan u sledećem kolu - Povratak otpisanog?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.02.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Trener Duljaj ima dodatni problem uoči duela sa ''traktoristima''.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je uspešno započeo drugi deo sezone u Superligi, pobedom nad Javor Matisom u Ivanjici, ali se posle tog duela pojavilo nekoliko novih kadrovskih problema.

Podsetimo, trener Partizana Igor Duljaj na prolećnoj premijeri nije mogao da računa na novog štopera, mladog Nikolu Miličića koji se povredio još početkom zimskih priprema, a ni na još jednog štopera, Natana de Medinu koga je ujeo pas.

De Medina će mu verovatno biti na raspolaganju u subotu protiv IMT-a, ali ne i levi bek Nikola Antić i iskusni vezista Bibars Natho. Antić je isključen u Ivanjici, a Natho ima parne kartone, pa će i jedan i drugi morati da propuste narednu utakmicu koja će se igrati u Humskoj.

I dok postoji nekoliko alternativnih opcija za Natha, poput novajlije Goha koji tek treba da debituje, ili možda Baždara koji je odlično igrao na pripremama, na levom beku se pojavio dodatni problem, jer je rezervni levi bek Zlatan Šehović pronašao inostrani angažman i karijeru će nastaviti u kazahstanskom Ordabasiju.

Zato se sada postavlja pitanje koga će Duljaj protiv IMT-a poslati na teren uz levu aut-liniju. Odjednom je ostao bez obe opcije, i Antića i Šehovića, pa sada mora da traži neka iznuđena rešenja.

Jedna od mogućih opcija mogla bi da se uvrsti u kategoriju - ''Povratak otpisanog''.

Nisu retki slučajevi da se desni bek premesti na poziciju levog beka, pa je moguće da Stojković bude na desnoj, Filipović na levoj strani, ili obrnuto, ali ukoliko De Medina opet ne bude mogao da zaigra, onda će Filipović na štopera, kao u Ivanjici.

U tom slučaju bi morala da se traži još jedna alternativa, a to bi mogao da bude još jedan desni bek - Marko Živković.

Svojevremeno standardni prvotimac Partizana je ove sezone potpuno pao u drugi plan, najavljivao se i njegov odlazak ove zime, ali on je i dalje u Humskoj, a u Ivanjici je bio na klupi za rezervne igrače.

Takmičarsku utakmicu nije igrao još od aprila prošle godine i utakmice protiv Čukaričkog na Banovom brdu, ali sada bi mogla da mu se ukaže prilika da se nametne kao levi bek, pa da u nastavku sezone on bude alternativa Antiću umesto Šehovića.

Videćemo narednih dana da li i trener Duljaj razmišlja u tom pravcu, ali to je u novonastaloj situaciji svakako jedna od mogućih opcija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke