Ko će na koga u baražu za opstanak u Super ligi?

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.05.2022.
15:27
Izvor: Sportske.net

Ima nekoliko opcija.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ostalo je da se odigra još jedno prvenstveno kolo, da se definišu konačne tabele i u Linglong Super ligi, i u Prvoj ligi Srbije, posle čega ćemo sa sigurnošću znati dva para u baražu za opstanak u elitnom rangu takmičenja.

Ono što je već sada poznato, to je da će iz Super lige u baražu učestvovati Novi Pazar i kragujevački Radnički, ali još nije sigurno da će Pazarci ostati na 13. poziciji, iako imaju tri boda više od 14-plasiranog Radničkog.

Novi Pazar će u petak gostovati Proleteru, a Radnički će istog dana dočekati poslednjeplasiranu ekipu Metalca. S obzirom da su i Proleter i Metalac izgubili sve šanse za opstanak u ligi, šanse za uspeh Novog Pazara i Radničkog u poslednjem kolu su sada još veće, a ako tako bude, onda bi Pazarci ostali na 13, a Radnički na 14. mestu. Jedino u slučaju poraza Novog Pazara i pobede Radničkog, moglo bi da dođe do ''rokade'' na ove dve pozicije.

Prema propozicijama, 13. iz Super lige že se sastati sa četvrtoplasiranim iz Prve lige Srbije, a 14. iz SL ide na trećeplasiranog iz PLS. Prvi mečevi baraža igraće se na terenima ekipa iz PLS, a Novi Pazar i Radnički će biti domaćini u revanš mečevima.

Pa, ko bi mogli da budu njihovi protivnici? U ovom trenutku treće mesto u PLS zauzima Železničar iz Pančeva, sa bodom više od IMT-a i velike su šanse da oni ostanu na tim pozicijama. Drugoplasirani Javor Matis ima samo bod više od Železničara, ali Ivanjičani u poslednjem kolu igraju protiv Loznice koja je najslabija u plej-of zoni i teško da će dozvoliti nekakvo iznenađenje.

Železničar će u poslednjem kolu dočekati ekipu Žarkova koja nema šanse za ulazak u baraž, a IMT će imati najteži posao, protiv vodeće Mladosti u gostima.

Dakle, kako sada stvari stoje, najrealnije je da Mladost GAT i Javor Matis direktno uđu u Super ligu, Mladost je to već obezbedila, a da Železničar u baraž uđe kao trećeplasitana, a IMT kao četvrtoplasirani.

U tom slučaju, parovi baraža mogli bi da budu:

IMT - Novi Pazar

Železničar - Radnički 1923 Kragujevac.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke