Ko će od srpskoligaša ući u Prvu ligu?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.05.2019.
14:05
Izvor: Sportske.net

Završnica sezone igra se u i trećem rangu takmičenja koji je podeljen po regionima.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Zimska pauza trajala je duže za klubove iz Srpskih liga, ali se i u trećim ligama lagano privodi kraju tekuća fudbalska sezona.

Velika neizvesnost vlada oko toga koja četiri kluba ćemo naredne sezone gledati u Prvoj ligi Srbije, a najuzbudljivije je u Srpskoj ligi Beograd gde Zvezdina filijala Grafičar i Kolubara iz Lazarevca vode glavnu reč, a šansu iz prikrajka čeka i IMT.

Lazarevčani su posustali u poslednja tri kola i prepustili Grafičaru prvu poziciju na tabeli, ali bi sve moglo da se promeni za vikend kada je na programu derbi sezone između drugoplasiranog i prvoplasiranog.

Kolubara će u okviru 25. kola ugostiti Grafičar i ukoliko savlada Zvezdinu filijalu ponovo će izbiti na čelo tabele. IMT je trenutno trći sa tri boda manje od lidera i u sledećem kolu gostuje Brodarcu.

Nešto manjna neizvesnost vlada u Srpskoj ligi Vojvodina gde novosadski Kabel drži lidersku poziciju sa pet bodova više u odnosu na Hajduk 1912 iz Kule.

Sličnu situaciju kao u grupi Beograd imamo i u Srpskoj ligi Zapad gde nekadašnji superligaš Smederevo 1924 vodi na tabeli (50), ali ima samo bod više u odnosu na drugoplasiranu Slogu iz Požege. Tutin je trećeplasiran sa tri boda manje u odnosu na lidera.

U Srpskoj ligi Istok vodi se trka u dvoje. Radnički iz Pirota pokušava da povrati status prvoligaša, ali to želi i drugoplasirani Temnić 1924 iz Varvarina koji ima tri boda zaostatka osam kola pre kraja sezone.

Sve je još uvek otvoreno i nema dileme da nas na Istoku čeka žestoka borba do poslednjeg kola.

Podsećamo da su iz Prve lige Srbije kolo pre kraja ispali Teleoptik (SL Beograd), Novi Pazar (SL Zapad) i Sloboda iz Užica (SL Zapad).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke