Ko će predvoditi napad Partizana u Surdulici? Ovo su opcije bez Saldanje i Nikolića

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 19.02.2024.
20:00
Izvor: Sportske.net

Partizan će biti značajno oslabljen, ali to može da bude odlična prilika za neke druge igrače.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Preneli smo večeras, Partizan će definitivno morati bez najboljeg strelca Mateuša Saldanje u sledećem kolu, protiv Radnika u Surdulici.

On je u meču protiv IMT-a u subotu u Humskoj doživeo lakšu povredu zadnje lože i prema prvim procenama ga očekuje pauza od oko sedam dana.

Dodatni problem za trenera Igora Duljaja je što u Surdulici neće moći da računa ni na Nemanju Nikolića zbog kartona, pa se postavlja pitanje kako će izgledati ofanzivna linija tima crno-belih u ovom meču.

Dobra vest za Partizan uoči ovog gostovanja je to što se u tim vraćaju kreator igre Bibars Natho i levi bek Nikola Antić, ali ko će igrati u špicu?

U odsustvu Saldanje i Nikolića, Duljaj sada na raspolaganju ima dvojicu bonus-igrača kao potencijalne alternative - dvadesetogodišnjeg Sameda Baždara i dve godine mlađeg Dušana Jovanovića.

Baždar se tokom priprema na Kipru predstavio u odličnom izdanju, ali protiv IMT-a nije impresionirao. Ipak, trener Duljaj mu je prethodnih dana pružio reči podrške, pohvalio ga je da se menja nabolje i zbog toga bi on mogao da bude prvi izbor u špicu za meč u Surdulici.

Kada je u pitanju Jovanović, on je blistao u omladinskom timu Partizana, pa je jesenas dobio priliku u prvom timu u Kup utakmici protiv Grafičara, kada je svojim golom spasao crno-bele eliminacije.

Tokom nedavnih priprema nije delovao ubojito, ali nema sumnje da željno iščekuje novu šansu da se u što boljem svetlu predstavi i na superligaškoj sceni.

Međutim, možda bi Duljaj mogao da pokuša i sa novajlijom Gohom kao ''lažnom devetkom'', s obzirom da je korejski fudbaler imao odlilan debi u drugom poluvremenu meča protiv IMT-a. On je najpre pogodio stativu, a u finišu meča je postigao i svoj prvi gol u dresu Partizana, kada je postavio konačnih 5:2 za crno-bele.

Bilo bi zanimljivo videti kako bi funkcionisao trio Zahid-Natho-Goh...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke