Ko ide na SP ako na kraju budemo imali isti broj bodova sa Portugalcima?

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.10.2021.
23:29
Izvor: Sportske.net

I to je moguća opcija.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Srbija i Portugalija večeras nisu dozvolili iznenađenja u duelima sa Azerbejdžanom, odnosno Luksemburgom i sada je i matematički jasno da će ove dve selekcije u međusobnom duelu u poslednjem kolu odlučiti ko će osvojiti prvo mesto u kvalifikacionoj Grupi A, odnosno izboriti direktan plasman na Mundijal.

Pre toga, Portugalija će imati i gostovanje u Irskoj koja ih je u prethodnom duelu prilično namučila, bila je nadomak pobede, ali je Ronaldo sa dva gola u finišu doneo preokret i pobedu Portugalcima.

Imajući to u vidu, ne treba odbaciti ni mogućnost da Irci na svom trenu urade ono što im je zamalo izmaklo u Portugaliji. Šta bi to konkretno značilo za plasman na tabeli?

U ovom trenutku, Srbija ima 17 bodova iz sedam mečeva, a Portugalija 16 iz šest utakmica.

Ako Portugalci slave u Irskoj, pred susret sa Srbijom imaće 19 bodova, odnosno dva boda više od našeg tima, ali ako Irska uspe da osvoji bod protiv Ronalda i drugova, onda bi Srbija i Portugalija sa istim brojem bodova ušli u meč odluke.

Šta se u tom  slučaju dešava, da li bi nam onda odgovarao i remi u Portugaliji?

Nažalost, ne. Razlog je bolja gol-razlika Portugalaca koji imaju 16:4 u ovom trenutku, a Srbija 16:8. Takođe, meč u Beogradu završen je nerešenim rezultatom, pa bi u slučaju istog broja bodova na kraju takmičenja Portugalci otišli direktno na Mundijal, a Srbija bi morala da novu šansu traži kroz baraž.

Dakle, ništa nam ne bi značilo da Irska uzme bod Portugalcima, ali ako ih pobedi, onda bi Srbiji u poslednjem kolu odgovarali i pobeda i remi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke