Ko ima veći rejting, Milunović ili Dragović? Terzić nema dilemu!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 24.06.2021.
12:13
Izvor: Sportske.net

Generalni direktor Crvene zvezde govorio o predstojećoj sezoni.

Povezane vesti

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da cu ciljevi za predstojeću sezonu plasman u Ligu šampiona i osvajanje titule i da je veoma važno to što je ekipa iz prethodne sezone ostala na okupu.

"Poželeo sam igračima uspešnu sezonu, zdravlje, predočili smo im obaveze i ciljeve, uz podsećanje da Crvena zvezda uvek podiže lestvicu. Zna se koja su očekivanja, Liga šampiona, osvajanje šampionske titule i to oni znaju. Nema ovde novih igrača, svi su prošli kroz sastanke i ovakve pripreme. Znaju da nije lako igrati u Zvezdi, da je lako svako bi bio na njihovim mestima", rekao je Terzić na početku priprema za novu sezonu.

"Igrači se suočavaju sa ogromnim pritiskom, svaka tri dana igraju utakmice, ove godine nas čeka 56 utakmica bez prava na poraz. Prošla sezona je bila fantastična, nadam se da ćemo to ponoviti i ove godine. Trebaće nam sreće, ali sreću treba zaslužiti. Radimo dobro, jako, sa strašću i energijom i sreća nas prati. Mnogo ulažemo i svi ovi rezultati nisu slučajni", dodao je on.

Terzić je naveo da se o pojačanjima više priča u medijima nego u klubu, a da je najveće pojačanje to što je sačuvan tim iz prošle sezone.

"Jači smo u odbrani, Dragović je bolji i kvalitetniji igrač sa mnogo većim rejtingom nego što je Milunović. Babić je godinu dana sticao uskustvo i videćete da je drugi Babić u odnosu na onog koji je došao. Imaćemo čvršću zadnju liniju", rekao je Terzić.

Generalni direktor crveno-belih naveo je da je sačuvan tim najveći kvalitet klubova sa osrednjim budžetom kakav je Crvena zvezda, u odnosu na klubove sa budžetima većim od 500 miliona evra.

"Mnogi od nas pune svoje budžete od transfera i iz sezone u sezonu ulaze bez najboljih igrača, a Zvezda je uspela da sačuva tim i produži ugovore. Sa trenerom Dejanom Stankovićem produžen je ugovor na tri godine, to je pokazatelj da on veruje u ovaj projekat. Tu je i Katai, a nadam se da će biti potpisan i novi ugovor sa Ivanićem", dodao je.

On je istakao da u klubu već sad znaju najboljih 11 igrača i da je Zvezda spremna za početak kvalifikacija za Ligu šampiona, iako do toga ima još mesec dana, kao i da se pregovara sa dvojicom igrača.

"Ne krijemo da radimo na dovodjenju špica i levog beka, to je neophodno. Ostalo može da se desi, ali to su nam prioriteti. U prethodnih sedam godina imali smo trend prodaje igrača na godišnjem nivou izmedju 10 i 12 miliona evra i to nam treba da bismo popunili budžet. Očekujem ponude za mlade igrače. Ključni igrači ne mogu da idu dok se ne završe kvalifikacije", rekao je Terzić.

Upitan o inicijativi sa Partizanom za bolje stanje u srpskom fudbalu i popravljanje odnosa, Terzić je rekao da će se sa "večitim" rivalom poklopiti u svemu, osim oko sudija.

"Tada sam rekao, složili smo se da se nikada nećemo složiti sa Partizanom oko sudija, to je normalno i naveo sam primer Reala i Barselone. Sve ostale teme su nam zajedničke, sistem takmičenja, mladje kategorije, FSS, propisi... Zbog nekih naših prepucavanja koja su prevazišla meru dobrog ukusa profitirali su neki ljudi koji nemaju kapacitet da vode ozbiljan sistem kakav je Fudbalski savez", naveo je on.

Terzić je rekao da je neophodno raspisati izbore u FSS na svim nivoima i da se do novembra izabere novo rukovodstvo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Thursday, 24.06.2021
18:32

Највеће појачање би нм било кад би Иванић продужио уговор.