Ko je Hamrun, naredni rival Partizana? Maltežani već srušili Velež i Levski, a “balkansku“ turneju nastavljaju u Beogradu!

Autor: Mladen Heleta
petak 12.08.2022.
09:00
Izvor: Sportske.net

Za ovaj klub nastupaju srpski igrači Ognjen Bjeličić i Igor Nedeljković, a trener je naš Branko Nišević.

Povezane vesti

Dok se u Partizanu traži novi trener nakon svih slomova i kulminacijom u vidu eliminacije od kiparskog AEK-a u kvalifikacijama za Ligu Evrope, malo ko se bavi malteškim Hamrunom, timom kog crno-beli moraju da preskoče kako bi igrali makar Ligu konferencije. Hamrun u Beograd dolazi već u četvrtak, a sa klupe ga predvodi srpski stručnjak Branko Nišević (50), koji već dugi niz godina radi na Malti.

Maltežani su da bi stigli do Partizana morali da prođu tri prepreke. U sva tri navrata im nisu davane nikakve šanse. Najpre su eliminisali jermenski Alaršket sa ukupnih 4:2, a potom su napravili pravu malu „balkansku turneju“ koju će završiti u Srbiji. U drugom kolu je u oba meča sa po 1:0 savladan mostarski Velež, a u trećem je uzet lep skalp Levskom iz Sofije. 

Levski je pobedio na Malti sa 1:0, pa je Hamrun uzvratio u Bugarskoj sa 2:1 i otišao dalje boljim izvođenjem penala. Utakmica u Sofiji ličila je na onu između Radničkog iz Niša i malteške Gzire. Levski je izjednačio na 1:1 u 91. minutu, imao je prolaz u džepu, ali je uspeo da primi gol za 1:2 posle 30 sekundi.

Samo onaj ko baš dobro ne poznaje bugarski fudbal i ko se vodio eliminacijom PAOK-a u prethodnoj rundi, mogao je da pomisli da će Levski lako izaći na kraj sa Hamrunom. U tom bugarskom velikanu vlada haos, a klub je pred finansijskim kolapsom. PAOK je uhvaćen na spavanju, ali račune je naplatio Hamrun, koga niko u Partizanu ne bi smeo da potceni.

Ova ekipa bi na papiru trebalo da je nešto kvalitetnija od Gzire, koju smo upoznali u duelima sa niškim Radničkim. Hamrun je prošlu sezonu u šampionatu Malte završio na trećem mestu, Gzira je bila četvrta, a šampion svoje države bio je osam puta, poslednji put 2021. godine.

Poput Gzire, to je prava mala "legija stranaca", a evropske mečeve igrali su u formaciji 5-3-2, sa dvojicom ful-bekova defanzivnih karakteristika. Jedan od trojice štopera je naš Ognjen Bjeličić, dojučerašnji igrač Radničkog iz Niša, a jedan od dvojice napadača je Igor Nedeljković, koji je svoju karijeru izgradio u Severnoj Makedoniji nastupajući za Sileks iz Kratova. Tu su još trojica Brazilaca, te po jedan Hrvat, Portugalac, Kongoanac, Gambijac, Argentinac i jedan igrač sa Zelenortskih ostrva.

Egzotična družina, koju Partizan prosto mora da prođe u kakvom god se stanju nalazio. Hamrun je protiv Levskog igrao plitku zonu, branio se u većem delu dvomeča, a u Bugarskoj je uspevao da kazni nonšalantnost i konfuziju u redovima domaćeg tima. Partizan jeste u dubokoj krizi, ali u tom stanju možda i nije mogao da dobije povoljnijeg protivnika. Liga konferencije ne bi smela da dođe u pitanje.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke