Ko je jači prema Mirku Vučiniću - Srbija ili Hrvatska: "Svaka čast Piksiju, mogu igrati protiv svih na svetu!"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 23.11.2021.
18:49
Izvor: Sportske.net

Čovek sa preko 400 utakmica u nogama u Seriji A.

Beta/AP Photo/Risto Bozovic
Beta/AP Photo/Risto Bozovic

Povezane vesti

Nekadašnji crnogorski reprezentativac Mirko Vučinić govorio je o fudbalu u regionu za hrvatski portal "Sportske novosti" i tom prilikom pohvalio selekciju Srbije.

Proslavljeni napadač, nekada golgeter Juventusa i brojnih italijanskih klubova, nalazi se u poseti Zagrebu gde je došao da se vidi sa prijateljima. Prilika da se sa njim porazgovara o aktuelnim temama na reprezentativnom nivou. Kvalifikacije su okončane za Srbiju i Hrvatsku, pa se njih najviše dotakao.

Pomno prati vicešampione sveta za koje kaže da su reprezentacija kojoj se ostale zemlje u regiji dive.

"Pogledao sam dosta utakmica i video puno dobrih stvari. Činjenica je da Hrvatska godinama ima rezultate koje ostale zemlje u regiji mogu samo sanjati. Ne mislim tu samo na Srbiju, Bosnu ili Crnu Goru, nego i dosta šire. Hrvatskoj se regija divi po mnogo čemu, ali ne samo zbog srebra u Rusiji", kazao je Vučinić.

U nastavku intervjua, pažnju je posvetio i reprezentaciji Srbije koja je sa prvog mesta u grupi gde je bila i Portugalija izborila plasman u Katar.

"Svaka čast Piksiju Stojkoviću na svemu što je napravio kao selektor Srbije. Trebaš ti doći u Portugal, gubiti 1:0 već u drugoj minuti, a onda dobiti utakmicu. I još nadigrati Portugal! To je znak da Srbija ima odličnu reprezentaciju, koja može igrati protiv svakoga na svetu", naveo je Vučinić.

Novinar je odmah potom upitao: "I protiv Hrvatske"?

"Naravno, može i protiv Hrvatske, bio bi to sjajan dvoboj, voleo bih da ga pogledam. Dva slična stila igre, igrači koji se dobro poznaju. No, Srbi moraju biti svesni da su još uvek daleko iza Hrvatske. Srbija se sad digla i pokazala da može, ali tek ćemo videti je li u stanju raditi ono što Hrvati rade već 25 godina, je li u stanju ostati duže vremena blizu vrha. Zato je Hrvatska još uvek liga za sebe u našoj regiji", smatra Vučinić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke