Ko je ''neverovatni'' Japanac koji stiže u Niš? Gde je igrao, kakav mu je učinak?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.06.2021.
18:20
Izvor: Sportske.net

Posle današnjih Lalatovićevih reči, navijači Radničkog već sada mnogo očekuju od Mićibućija.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Niški Radnički je danas potvrdio da je dobio ''kapitalno pojačanje'' u 27-godišnjem Japancu Rioheiju Mićibućiju, a trener Nenad Lalatović ga je opisao kao ''neverovatnog igrača'' koji ''godinama nastupa u Džej ligi i tamo pravi razliku''.

Na klupskom sajtu Radničkog nije navedeno u kojim klubovima je Mićibući nastupao, koliko golova je postigao, ali tu je ''Transfermarkt'', gde je Japanac procenjen na 225 hiljada evra.

Zapravo, Mićibući u Radnički dolazi iz južnokorejske druge lige, gde je od februara bio član tamošnjeg Čungnam Asana i tamo odigrao sedam mečeva, postigao dva gola, uz jednu asistenciju.

Prethodno je godinu i po proveo u ekipi japanskog Vegalta Sendaija. U sezoni 2019/20, Mićibući je u japanskoj Džej ligi kao član pomenutog kluba odigrao 14 mečeva i postigao jedan gol, a sezonu pre toga imao je bolji učinak - 34 meča, 6 golova i dve asistencije i tada je procenjivan na 500.000 evra.

U sezoni 2017/18 igrao je u japanskoj drugoj ligi za Ventforet Kofu, u čijem dresu je te sezone odigrao 40 mečeva, uz po dva gola i asistencije.

Na pomenutom sajtu dostupni su i podaci za sezonu 2016/17, u kojoj je Mićibući odigrao 11 mečeva bez postignutog gola, ali je u većem delu sezone bio suspendovan.

U prilogu je i deo onoga što je Mićibući prikazovao na terenu proteklih godina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke