Ko je novi trener Voždovca koji debituje protiv Zvezde? Najmlađi je u istoriji Superlige!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 05.02.2024.
18:10
Izvor: Sportske.net

''Pomeramo granice'', poručili su iz Voždovca.

FK Voždovac
FK Voždovac

Povezane vesti

Ono što se najavljivalo, danas je potvrđeno - Nikola Mitić novi je trener Voždovca, preneo je danas beogradski klub.

Mitić ima 32 godine, i postao je najmlađi prvi trener u istoriji Superlige Srbije.

On je zbog povrede prerano morao da okonča igračku karijeru, tokom koje je nastupao za Čukarički, Milicionar, Hajduk sa Liona i Sinđelić.

Na klupi Voždovca, Mitić je zamenio Marka Savića.

''Odlazak Marka Savića nije nas zatekao nespremnima. On je to najavljivao i u prethodnom periodu, što zbog ponuda i interesovanja klubova iz inostranstva o kojima se pričalo, što zbog ličnih razloga koji su ovoga puta presudili. Zahvalni smo mu na svemu što je uradio tokom svog mandata i želimo mu mnogo sreće u nastavku karijere”, izjavio je sportski direktor Voždovca Bojan Leontijević, a onda objasnio zašto je izbor pao baš na Mitića.

''Opredelili smo se da zadržimo metodologiju rada i model igre koji su nas do sada krasili, te je logično rešenje bilo da posao koji je Marko Savić radio nastavi njegov dosadašnji prvi saradnik – Nikola Mitić. Nikola je mlad fudbalski stručnjak koji ima već zavidno iskustvo na profesionalnom nivou, ali će mu ovo biti debi u ulozi šefa struke na seniorskom nivou. 

Uvereni smo da će opravdati očekivanja i biti jedan od mnogih mladih stručnjaka koji su svoju afirmaciju stekli na Krovu. Na ovaj način, bez obzira na delikatnost trenutka u kom se nalazimo, šansu dajemo mladim ljudima pred kojima je svetla budućnost. Voždovac je već izgradio prepoznatljiv imidž u poverenju i istrajnost u radu sa mladim igračima i stručnim kadrom, te nastavljamo u istom ritmu!''

Nikola Mitić će u ulozi šefa struke Voždovca debitovati u subotu protiv Crvene zvezde na ''Marakani'', na startu drugog dela sezone.

“Radujem se ovom izazovu! Činjenica da sam postao najmlađi trener u Superligi je s jedne strane za ponos, ali sa sobom nosi i veliku odgovornost prema kolegama, da dokažemo i pokažemo da mi u Srbiji imamo kvalitetan kadar. Zahvalan sam što sam dobio priliku da budem glavni trener u ovakvom klubu, u jednom organizovanom sistemu i nastavićemo da radimo i stremimo ka istim ciljevima koje smo na početku sezone postavili”, istakao je Mitić.

Kako je saopšteno na klupskom sajtu, Mitić je rodom iz Bujanovca, a u Beograd je stigao sa 15 godina i najpre krčio svoj put kao igrač. Od Čukaričkog, preko Milicionara, Hajduka sa Liona gde je sa 16 godina zaigrao za prvi tim, pa sve do profesionalnog ugovora u Sinđeliću, ali povreda ga je rano odvojila od terena.

”Počeo sam da volontiram u Crvenoj zvezdi 2015. godine i posle sedam meseci dokazivanja, dobio sam ugovor. Kroz šest godina sam prošao sve selekcije u omladinskoj školi, bio sam u raznim ulogama, a takođe sam i samostalno vodio kadetsku selekciju. Takođe sam 2019. radio i kao analitičar u mlađim selekcijama reprezentacije Srbije. Poziv Levadije došao je kao pravovremeni iskorak za moju karijeru, osvojili smo za godinu i po dana sve trofeje u estonskom fudbalu, a igrali smo i dva puta kvalifikacije za Ligu Evrope. Za mene je to bio prelep period, unapredio sam sebe, svoju radnu etiku, rastao sam kao čovek i trener, a tu sam započeo i svoje školovanje za PRO licencu koje sam završio prošle godine'', objašnjava Mitić.

Ciljevi sa voždovačkim ''zmajevima''?

”Postavili smo na početku ciljeve, trofej u Kupu i konkurencija za izlazak u Evropu, i od toga ne odustamo. Ja verujem da ćemo ih uz pravu psihološku pripremu i unapređenje igre i ostvariti. Nastavljamo da igramo ofanzivan fudbal, principi igre ostaju isti, to je nešto u šta ja verujem i što može da nam donese i rezultate. Jasno je da sam ja karakterno drugačiji, kao i svako od trenera u stručnom štabu, ali smo navikli jedni na druge, poznajemo se i radimo dalje punom parom”, zaključio je novi šef struke Voždovca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke