Ko je oduševio Stankovića? ''Monstruozan je bio! Strašno, baš strašno...''

Autor: Darko Mitrović
subota 16.04.2022.
21:15
Izvor: Sportske.net

Citirao Italijane.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Za razliku od svog kolege Aleksandra Stanojevića, trener Crvene zvezde Dejan Stanković je bio mnogo mirniji i raspoloženiji na pres konferenciji posle 167. večitog derbija.

Relativno je zadovoljan konačnim ishodom, iako je pre meča želeo pobedu.

''Ovo je isti sastav koji je dobio Partizan sa 2:0 u prošloj utakmici. Jednostavno, nismo odgovorili na dosta agresivnu igru, gde je bilo dosta neiznuđenih grešaka i poklon lopti, Partizan je puštao da uđemo u sredinu terena, dobro su zatvarali naše igrače, ali pričamo o derbiju koji odlučuje titulu. Rekao bih pre meča da ne bih bio zadovoljan remijem, ali posle prvog poluvremena gde je bilo dosta neiznuđenih grešaka, više je bilo kontranapada Partizana, nego u celom prvenstvu što smo dobili kontranapada. Ali, opet kažem, pritisak, derbi... Ne mogu da budem zadovoljan prvim poluvremenom, ali smo u drugom odgovorili, imali par šansi ili pokušaja ka golu. Idemo dalje, tako se osvajaju titule.

Jedan važan bod u lancu utakmica koje ćemo igrati. Bili smo na minus pet i došli na plus dva. Ne smatram bod kao pobedu, ali kada sagledamo celu utakmicu, skroz je ok'', objašnjava Stanković.


Šampionsku trku ne smatra rešenom, iako Zvezda sve ima sada u svojim rukama, uz dva boda više od Partizana.

''Ne mogu da kažem da je odlučena trka, ali kada smo počinjali pripreme u januaru bili smo na minus pet i čekao nas je paklen put. Ja razmišljam o tome gde sam bio i gde sam sada i Crvena zvezda kao klub. Ja gledam pozitivno.

Kad dođemo do cilja, reći ćemo da li je bio najslabiji derbi. Bilo je lošije prvo poluvreme, a u drugom je bio egal. Imaš i protivnika koji ne želi da odustane, nekad i psihologija odradi dosta stvari. Protivnik nas je sačekao u srednjem bloku i iz brze tranzicije pravio kontranapade. Nismo uspostavili pas igru, ni da zadržimo jednu ili dve lopte u napadu. Svaki put kad smo odsekli loptu na njihovoj polovini, došli smo do neke situacije'', kaže Stanković.

O suđenju nije želeo da diskutuje.

''Opet ću dobiti kaznu, šalim se. Nije bila laka utakmica''.

Ali, zato je bio mnogo rečitiji na pitanje o još jednoj odličnoj partiji mladog Strahinje Erakoivića na poziciji štopera.

''Monstruozan je bio, što bi rekli u Italiji. Strašno, baš strašno. Jednostavno, u nekim momenbtima je izgledao kao da ima 300 utakmica iza sebe, kao da ima 28-29 godina, kako je čitao igru, da li je okrenut licem ili ne, on stiže... Jedna sigurnost za sve nas i neko ko će napraviti izuzetnu karijeru'', naglašava Stanković.

Za razliku od Erakovića, Pićini nije impresionirao, pa je zamenjen u poluvremenu.

''Pićini se vratio, uradio trenažni proces, ali odigrao je dvadesetak minuta protiv Radničkog, ali nije imao snage za ovakav ritam. Bila je poluprinudna izmena da ne bismo ušli u rizik'', zaključio je Stanković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke