Ko je prvi golman Srbije?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.03.2022.
21:42
Izvor: Sportske.net

Da li će baš na ovoj poziciji selektor imati najveću dilemu?

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je večeras u Budimpešti savladala domaću Mađarsku sa 1:0 autogolom Nađa, a ono što je još pred početak ovog meča privuklo najveću pažnju, jeste izbor golmana selektora Stojkovića za ovaj meč.

Iako je za duele sa Mađarskom i Danskom pozvao i Predraga Rajkovića, i Marka Dmitrovića, koji su se u proteklih par godina uglavnom smenjivali na golu, selektor se večeras odlučio za Vanju Milinković-Savića.

I, nije pogrešio!

Golman Torina je večeras u potpunosti opravdao poverenje, a odličnim intervencijama u prvih desetak minuta je sprečio da utakmica možda dobije i drugačiji tok.

Bio je do kraja još par puta na ozbiljnim iskušenjima, a Mađari su tek u nadoknadi vremena bili najbliži golu, kada je i stativa Vanjinog gola bila naš saveznik.

Izgleda da će izbor prvog golmana biti možda i najteži zadatak za selektora Stojkovića do početka Svetskog prvenstva na jesen. Imamo sada već trojicu odličnih golmana koji, kako sada stoje stvari, ravnopravno konkurišu za ulogu prvog golmana reprezentacije Srbije.

Ima dovoljno vremena do početka Mundijala, nema sumnje da će sva trojica dobijati priliku, pa će biti zanimljivo videti kome će Piksi u Kataru ukazati poverenje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke