Ko je taj Adetunđi koji je zasenio Zvezdina višemilionska pojačanja?

Autor: Darko Mitrović
subota 16.09.2023.
22:00
Izvor: Sportske.net

Pun pogodak za ''brđane''.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Čukarički je večeras ostvario veliku pobedu u derbiju sedmog kola Superlige, savladao je šestrostrukog uzastopnog šampiona Crvenu zvezdu sa 2:1, a prema prikazanom je pobeda ''brđana'' mogla da bude i ubdljivija, iako je Zvezda imala duže loptu u svom posedu.

Junak ovog trijumfa ekipe trenera Igora Matića je novi napadač Čukaričkog, 25-godišnji Nigerijac Sandej Adetunđi, koji je pre samo dve nedelje postao član ekipe sa Banovog brda.

On je danas najpre iznudio jedanaesterac iz kog je Čukarički poveo sa 1:0, a zatim je u 75. minutu postigao prelep gol za konačnih 2:1.

I dok su za Zvezdu danas debitovali Hvang In-Bom za koga su crveno-beli platili pet miliona evra i Šerif Ndiaj, za koga je izdvojeno još četiri miliona, Čukarički je Adetunđija doveo - bez obeštećenja!

Prethodni angažman Adetunđi je imao u makedonskom Škupiju, gde je na 54 utakmice postigao 30 golova, a sa Čukaričkim je potpisao ugovor na tri godine.

Pre Škupija, Adetunđi je u Evropi imao samo kratku epizodu u češkom Pribramu pre četiri godine, a sve ostalo od početka seniorske karijere pa do dolaska u Škupi 2021. godine, proveo je u Nigeriji.

Na ''Transfermarktu'' mu se tržišna vrednost procenjuje na 700.000 evra, ali posle večerašnje utakmice biće znatno bliži milionu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke