Ko je taj Eze koji je dominirao na superligaškoj premijeri?

Autor: Darko Mitrović
petak 19.07.2024.
22:45
Izvor: Sportske.net

Još jedan Eze u Superligi i odmah je skrenuo pažnju na sebe.

Nenad Kotlajic/Radnicki 1923
Nenad Kotlajic/Radnicki 1923

Povezane vesti

Nova sezona Superlige (2024/25) počela je utakmicom u Leskovcu, gde je Železničar kao gost savladao ekipu kragujevačkog Radničkog sa 3:2.

Pančevci su rano stekli dva gola prednosti, već u prvih petnaest minuta, Radnički je prepolovio razliku, ali je u finišu poluvremena Železničar stigao i do trećeg gola, što se ispostavilo kao presudno za konačan ishod.

Iako nije bio među strelcima večeras, novi krilni napadač Železničara Fransis Eze je pravio najviše problema odbrani Radničkog i ima velike zasluge za drugi i treći pogodak Pančevaca.

Dominirao je na levoj strani, gde Ćosić nije uspevao da ga zaustavi, pa je u 15. minutu ''spakovao'' gol Grgiću, a na kraju prvog poluvremena i Lazaru Romaniću.

Zanimljivo, izašao je iz igre već u 58. minutu, nedugo pošto je Radnički smanjio na 3:2, ali i za tih nepunih sat vremena na terenu pokazao je mnogo i u velikom stilu se predstavio srpskoj fudbalskoj javnosti.

Ovaj momak ima 26 godina, u septembru će napuniti 27, a svoj fudbalski put je počeo u rodnoj Nigeriji, odakle se pre pet godina preselio u Tursku.

Igrao je u Balikeširsporu, Adana Demirsporu, Tuzlasporu, a u Železničar je stigao iz Ejupspora. I to kao slobodan igrač.

Ako je suditi po večerašnoj premijeri, Eze bi u perspektivi mogao da donese veliku zaradu, ukoliko nastavi kao večeras protiv Radničkog. Njegova večerašnja partija još viđe iznenađuje ako se ima u vidu da u svom bivšem klubu čitavih godinu dana nije ni igrao, ali u Železničaru su očigledno prepoznali kvalitet u ovom igraču, što im se već na startu sezone isplatilo.

Jedan Eze je već ostavio trag u srpskom superligaškom fudbalu - Patrik Eze Frajdej koji je nastupao za Rad, Napredak i lučansku Mladost u dva navrata. Možda bi njegov pet godina mlađi zemljak mogao i da ga nadmaši...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Petar86
Saturday, 20.07.2024
17:57

Stvarno odlicna partija, i kod prvog gola je ucestvovao sutem pre odbitka. Imao i nekoliko odlicnih prodora i iznosenja lopte. Ali treci gol je bas bio vrhunski, "ukrao" loptu na sredini, povukao napred i poslao sjajan pas. Nadam se da nije ozbiljnija povreda, dajte neki update oko toga.