Ko je Zvezdin najbolji defanzivac? Evo šta brojke kažu...

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.05.2019.
12:11
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda izdvojila najupečatljivije podatke. Kakav zaključak sledi?

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Zvezdini defanzivci dali su prošle sezone ogroman doprinos u istorijskim rezultatima ekipe Vladana Milojevića, ne samo otklanjanjem opasnosti ispred svog gola, već i asistencijama i pogocima na suprotnoj strani terena.

Crvena zvezda je na klupskom sajtu posvetila poseban tekst odbrambenom bedemu ispred golmana Borjana, gde su istaknuti i neki zanimljivi statistički podaci.

Prema tim podacima, Vujadin Savić je defanzivac sa najboljim prosekom dobijenih duela - on je iz čak 71% duela izašao kao pobednik, a u stopu ga prati Babić sa 70% dobijenih duela.

Najveću minutažu imali su bekovi - Rodić je upisao 2.990 minuta, a Stojković čak 3.414 minuta na terenu.

Stojković se može pohvaliti i sa četiri asistencije, baš kao i bivši, a možda i budući Zvezdin štoper Miloš Degenek.

Konačno, najefikasniji Zvezdin defanzivac u protekloj sezoni bio je Marko Gobeljić sa šest golova, tri više od Babića, a u strelce su se upisali i Rodić, Savić, Milunović, Stojković i Gajić sa po jednim pogotkom.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 29.05.2019
17:54

Najbolji zvezdin defanzivac je sudija. Ovi procenti su nabudženi igranjem odbrane rukama: guranje, povlačenje, držanje, udaranje što ništa od toga nije dozvoljeno. Dovoljno je pogledati statistiku i videti da je Vladimir Stojković dobio više žutih kartona od bilo kog defanzivca zvezde, a neki su dobili tek po 1 za celu sezonu - to sve govori kako i zašto i samim tim ko je zaslužan za to.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 29.05.2019
15:28

Red je da se spomene danasnji dan, 28. godisnjica od ostvarenja najveceg uspeha srpskog fudbala kad je nasa Zvezda postala sampion Evrope. Zivela Zvezda i majka Srbija.

avatar
CZYNWA
Wednesday, 29.05.2019
15:08

Zvezdinoj odbrani fali komandant, neko ko zba fudbala, ko ce postaviti ostale igrace, a jedini takav bio je Degenek. Savic i Babic su zahvalini igraci, Rodic je radilica, dok je Zule u naglom padu forme, od januara je ocajan. Centarsut losiji nego Rukavinin (a znamo svi koliko je to tesko postici) i on je jedini koji definitivno mora na klupu, jer imamo Gajica. Sto se stopera tice, Milun je bas razocarao, ali nije on uopste los igrac, samo sa njim treba da igra nizi i brzi stoper koji ce iznositi loptu. Sve u svemu, da se Degenek vrati (ili da dodje igrac slicnih karakteristika) i ostali bi bili za 30% bolji..

avatar
Brajkoo
Wednesday, 29.05.2019
13:36

A da plati 250 000 eur za autobus?!

avatar
tomi selbi
Wednesday, 29.05.2019
12:29

Kako "mozda buduci" Degenek?

avatar
ddr16
Wednesday, 29.05.2019
13:19

spominje se mogucnost da se vrati na pozajmicu,ali nije bas realno