Ko je Zvezdin sledeći Lazetić?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 25.01.2022.
11:21
Izvor: Sportske.net

Može li uskoro da se istakne?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Mladi napadač Crvene zvezde Marko Lazetić postaće novi fudbaler Milana u narednim danima.

Iako još nije ni okusio slast igranja u seniorskom fudbalu na pravi način, Marko Lazetić će već u inostranstvo. Još jedan "biser" Crvene zvezde, reklo bi se, ranije nego što bi trebalo napušta rodnu zemlju i školu će u naredom periodu učiti ni manje ni više nego u jednom od najvećih klubova sveta. 

Zvezda u svojim redovima ima još jednog napadača koji bi u skorije vreme mogao da se priključi seniorima. U pitanju je robusni Aleksandar Kahvić. Izrazito je dominantan zahvaljujući svojim fizičkim predispozicijama, a o njegovim kvalitetima svedoče i brojke sa letošnjeg regionalnog turnira Kup prijateljstva kada je bio najbolji strelac takmičenja sa osam golova i pomogao Zvezdi da se domogne trofeja.

Prošle godine je takođe svrstan među 60 najtalentovanijih fudbalera svoje generacije od strane britanskog "Gardijana" koji su u hvalospevima govorili o njemu.

"Za 192 centimetra visokog špica glavna karakteristika su golovi. Tačno je da su neki posledica njegove fizičke nadmoći u mlađim kategorijama, ali definitivno ne želi da upadne u stereotipe. Impresionirao je posle potpisa za Crvenu zvezdu i selidbe na pozajmicu u Grafičar, pošto je postigao osam golova na debiju za kadetski tim. Nastavio je da impresionira u omladinskoj selekciji, čekajući šansu u prvom timu crveno-belih", stoji u tekstu "Gardijana".

Kako kažu, čeka šansu, a odlaskom Lazetića, ona je nikada bliža. Crvena zvezda je ostala sa Ohijem i Pavkovom u samom špicu napada, Luis Dioni je u drugom planu, a Rišairo Živković je po vokaciji krilo, no i on ume da se spusti na najistureniju poziciju, što je Stanković nekoliko puta tokom aktuelne sezone radio.

Živimo u dobu kada su povrede učestale, a izostanci zbog virusa korona konstantni i možda bi Kahvić mogao mnogo brže nego što je delovalo da dobije poziv Dejana Stankovića i priključi se seniorima. On je 2004. godište, a u Omladinskoj ligi Srbije je ove sezone dao četiri gola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke