Ko odlazi iz Zvezde, šta će biti sa Erakovićem i koja će biti dva najvažnija pojačanja?

Autor: Darko Mitrović
utorak 24.05.2022.
11:19
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Planovi objavljeni, čeka se realizacija.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda će i ovog leta biti veoma aktivna na fudbalskom tržištu, iako je ove sezone ostvarila izvanredne rezultate, pa navijači verovatno ne bi imali ništa protiv i da velika većina igrača ostane i naredne sezone u timu.

Ali, ima i onih koji nisu uspeli da opravdaju očekivanja i koji će sigurno napustiti Zvezdu ovog leta, poput stranaca Loija Dionija, Aksela Bakajoka, Filipa Falka, a videćemo šta će biti i sa Rišairom Živkovićem koji je poslednji od njih stigao na ''Marakanu'', ali se i od njega mnogo više očekivalo.

Ima i domaćih igrača koji su bili u drugom planu ove sezone, poput golmana Zorana Popovića čiju je ulogu prve Borjanove alternative preuzeo mladi Miloš Gordić, a ekipu posle pet godina napušta i desni bek Marko Gobeljić.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela je najavio u razgovoru za TV Arena sport i da će sa nekolicinom igrača biti raskinuti ugovori.

''Postoje igrači koji će otići i već sada znamo sa kim želimo da raskinemo ugovor i na ta mesta će doći novi koji mogu adekvatnije da odgovore na kriterijume koje zahteva Crvena zvezda. Što se tiče stranaca, mislim da imamo par njih koji su jako dobri. Recimo imamo Bena koji je najbolji stranac i strelac u istoriji srpkog fudbala. Sanogo i Kanga su izvanredni, Ohi je dao 11 golova za tri meseca.

Ima onih koji nisu zadovoljili, ali moja dužnost je da treneru obezbedim dobar roster, a koga će on da koristi to je njegova stvar. To je uvek tako i to je tako normalno. Nisu svi u trenerovoj hemiji pronašli svoje mesto. Često čujem ovaj podbacio, onaj podbacio i onda to ispadne veća vest od svih prethodnih uspeha. Ne greši samo onaj ko ništa ne radi, a Zvezda je napravila velike uspehe i ako je 5 odsto bilo loše, onda je 95 bilo dobro'', izjavio je Mrkela.

Kada su u pitanju mlađi igrači od kojih bi Zvezdfa mogla da zaradi ovog leta, to su vezista Veljko Nikolić koji se oporavio od povrede, ali pre svih štoper Strahinja Eraković koji je odigrao sjajnu sezonu kao bonus igrač u tandemu sa Aleksandrom Dragovićem.

''On je naše dete ima 21 godinu, pre dve godine je debitovao, a mnogo ranije išao na pripreme i trenirao sa ekipom. U toku sezone je eksplodirao, igrao je u tandermu sa Dragovićem koji mu je sigurno mnogo pomogao, ja sam mnogo puta rekao da će biti reprezentativac i evo usledio je poziv. Verujem da će u budućnosti biti standardan u nacionalnom timu.

Naravno, ne mogu ništa da toliko sigurno da kažem, jer može da se desi da uleti ponuda koju ne možete da odbijete. Klub živi od sponzora, Evrope i prodaje igrača. Mi nismo doneli odluku da ga prodamo, jer može biti veoma važan za nas jer je bonus, a po statusu i kvalitetu je standardan igrač bez koga se u ovom trenutku ne može sastaviti ekipa. Već imamo dosta ponuda, ali ćemo sačekati da vidimo šta će biti'', kaže Mrkela.

Navijače, ipak, najviše interesuju imena potencijalnih pojačanja, a u Zvezdi ne kriju da je Artjom Dzjuba, napadač ruskog Zenita, prva meta srpskog šampiona ovog leta. Uz njega i još jedan krilni fudbaler, a mnoge Zvezdine pristalice priželjkuju da to krilo bude - Nemanja Radonjić.

''Dzjubi ističe ugovor sa Zenitom i sigurno da mu neće ponuditi onakav kakav je imao ranije. Nije tajna da bismo želeli takvog igrača, on bi bio ozbiljno pojačanje, nosi veliko iskustvo i verujem da bi ga naši navijači dočekali raširenih ruku, ali koliko je realno videćemo. Takođe bismo želeli da dovedemo igrača za poziciju desnog krila'', izjavio je Mrkela.

Zvezda u četvrtak igra finale kupa protiv Partizana, a ako verujete da će za razliku od nekoliko prethodnih derbija ovaj biti efikasniji i da će obe ekipe postići gol, kvota za tu igru u AdmiralBet-u je 2.05.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke