Ko se posle grupne faze nalazi na tom famoznom 15. mestu na UEFA listi za koje su se naši klubovi toliko borili?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.12.2019.
16:07
Izvor: Sportske.net

Situacija se menjala tokom jeseni, u početko je izgledalo da bi Srbija zaista mogla do 15. pozicije.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Možda ne treba više ni podsećati, 15. mesto na UEFA listi donosi predstavnika u Ligi Evrope od sezone 2021, ali nažalost, Srbija je ostala ispod crte.

To praktično znači da ćemo još samo sldeće godine sigurno gledati naše klubove u kvalifikacijama, eventualno i u grupnoj fazi Lige Evrope, a onda se do daljnjeg, selimo u evropsku ''treću ligu'' koja će tek biti formirana.

Na kraju grupne faze takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope, Škotska je zahvaljujući rezultatima svojih najboljih klubova završila na 15. poziciji sa koeficijentom 26.375. Ispod su ostali Kipar (26.250), Grčka (25.700), Srbija (25.000)... Ali, Grci još imaju Olimpijakos u nokaut fazi Lige Evrope, Kiprani APOEL, Škoti Seltik, pa će se ova lista još menjati do kraja sezone.

S obzirom da su i Partizan i Crvena zvezda vrlo dobro započeli takmičenje u grupnoj fazi, nadali smo se da bi svojim rezultatima i eventualnim plasmanom u ''evropsko proleće'' mogli da donesu Srbiji uspon na ovoj listi, ali to se promenilo posle mečeva sa Mančesterom, Bajernom, Totenhemom, AZ-om, Olimpijakosom...
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mani2
Thursday, 12.12.2019
18:48

Koliko li je Kilmarnok doneo bodova? Doduse mi za bolje nismo.Za nas je 3.liga veliki uspeh iz koje ce srpski klubovi expresno ispasti

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 12.12.2019
18:05

Zahvaljujuci Tomaneu koji precenjuje samom sebe.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 12.12.2019
17:57

Nalaze se oni koji su poštovali pravila pa su tako svoj klub, Rendžers poslali u amatersku ligu zbog dugova kada je to zaslužio, pa su se vratili i zasluženo stekli pravo na 2 predstavnika u LŠ. FSS je još za vreme Toleta dozvoljavao zvezdi da igra SL bez ispunjenih (finansijskih) uslova za licencu, a sada za vreme Kokeze radi šta hoće u srpskom fudbalu, zvezda koja u LŠ 11 na 11 ima 0-0-6 i gol razliku 0:20, zamislite da više od 5 i po utakmica nisu dali gol u LŠ, a primili su 20 za to vreme, takav klub ne može da odvede srpsku ligu do 15. mesta. Da je dozvoljeno nekom drugom da bude šampion i da ima finansijsku pomoć koju zvezda ima od države 15. mesto bi bilo lako dostižno.

avatar
Dikan
Thursday, 12.12.2019
17:25

E sad, i Zvezdi i Partizanu, po 10 miliona zelenih, od nasih usta, a oni malo da se igraju po zemlji Srbiji!

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 12.12.2019
17:14

Mora da se shvati da ako zelis to famozno 15. mesto da i drugi klubovi, pored "vecitih" moraju nesto da urade barem u kvalifikacijama.
Dok se pojedina mesta koje voda u evropi dodeljuju klubovima koji to zasluze samo zato sto im je predsednik Terzicev drugar i sto su filijala od komsinice mi to 15. mesot moze samo da sanjamo.
Svi smo videli letos, kako takvi klubovi prolaze, ipak nikad jaca nije bila Flora i Fauna.

P.S: Veca je sramota sto je Radnicki ispao od Flore i Faune, nego sto je Zvezda pre neku godinu ispala od Kairata u isto kolu kvalifikacija. Ipak u Kazahstanu postoji jedan ozbiljan klub (Astana), dok u Estoniji nemas nijedan.