Ko su nove ''Partizanove bebe'' za Ligu šampiona i šta se planira sa njima?

Autor: Darko Mitrović
subota 20.05.2023.
10:30
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Stiže nova šampionska generacija. Samo, koliko će se zadržati u Partizanu?

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle košmarnih rezultata prvog tima i pada na četvrto mesto, jedina dobra vest za Partizan ovog proleća je omladinski tim crno-belih koji je posle deset godina uspeo da osvoji titulu prvaka Omladinske lige Srbije i da se izbori za učešće u kvalifikacijama U19 Lige šampiona.

Te nove ''Partizanove bebe'' daju i novu nadu crno-belima da će u dogledno vreme ipak izaći iz velike rezultatske, ali i finansijske krize.

Nekolicina tih igrača je već priključena prvom timu i nema sumnje da će njihova uloga u seniorskom pogodnu biti mnogo značajnija već od starta naredne sezone.

Pre svih, u pitanju su Janko Jevremović (desno krilo 2004. godište), Mihajlo Petković (ofanzivni vezni 2004. godište), Bogdan Mirčetić (desno krilo 2005. godište) i Mateja Stjepanović (defanzivni vezni 2004. godište), dok je 20-godišnji štoper Mihajlo Ilić nešto stariji i on bi najpre trebalo da se izbori za mesto standardnog prvotimca, ukoliko nastavi da se fudbalski razvija kako se očekuje, poput Milenkovića, Pavlovića ili Svete Markovića, od čijih transfera je Partizan u prethodnim godinama ostvarivao višemilionske zarade.

O Partizanovoj šampionskoj generaciji omladinaca pod vođstvom trenera Nenada Stojakovića, sa ponosom govori i sportski direktor Ivica Kralj.

''Pre početka sezone mi smo zacrtali cilj da posle deset godina omladinci budu prvi. Ovo je veliki uspeh i ostvarenje planova. Lepo je što ćemo igrati Ligu šampiona, ali još važnije je što su se momci iz generacije 2004. afirmisali i što konkurišu za prvi tim. Neki momci su već bili sa prvim timom na pripremama.

Ideja svih nas u klubu je da što više momaka iz naše škole bude u prvom timu i da budu oslonac za dalje, uz neke iskusnije fudbalere, kao i uz strance. O tržišnoj vrednosti je rano govoriti, jer tek počinju da igraju ozbiljan fudbal. Moja briga je sportski deo, ali verujem da će, kada dođe vreme za to, doneti i finansijsku korist klubu'', objašnjava Kralj u izjavi za ''Informer''.

Kakav je plan za dalje sa ovom šampionskom ekipom - da li će biti stavljen akcenat na što bolji rezultat u Ligi šampiona, ili da se što pre priključe prvom timu?
 
''Bitno je da te momke afirmišemo u prvom timu. Neki od njih su već bili sa nama na pripremama, kao što su Janko Jevremović, Mihajlo Petković, Mihajlo Ilić, Mateja Stjepanović, Bogdan Mirčetić, golman Đorđe Mihajlović... Mi svake nedelje priključimo ponekog igrača da trenira sa prvim timom. U našoj školi se ozbiljno radi i verujem da ćemo tek pokazati koliko vredimo

Sa većinom momaka smo potpisali višegodišnje ugovore. Sa mlađima isto to planiramo da uradimo u narednom periodu. Znate, dali bismo mi momcima šansu i u prvom timu, ali trenutna situacija je takva kakva je. Kad je tenzija i kad je veliki ulog u pitanju, ne želimo decu da dovodimo u problem. Kad bude lakša situacija, dobiće šansu. Svakako na njih ozbiljno računamo kao nosioce igre, samo treba odabrati pravi momenat'', zaključio je Kralj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke