Ko su Partizanova ''kao'' pojačanja i ko bi birao novog trenera ako Stolica ode?

Autor: Darko Mitrović
petak 05.08.2022.
15:17
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Trener Stolica je sinoć ponovo pokrenuo temu neophodnosti novih pojačanja.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

''Prolazimo kroz tranziciju, 14 igrača je otišlo iz kluba, a šest došlo. Novi trener, ne bih uključivao utakmice sa priprema, imali smo mali broj igrača na treninzima. Momci su tada pokazali dosta dobih stvari, a nažalost neki od onih koji su uigravani su nas napustili.

Sve te stvari su nas remetile i dovodile u situaciju da nemamo mir i stabilnost za dobre rezultate. Verujem da ovi momci imaju kvalitet, ali i da nam treba pojačanja. Treba nam više opcija na svakoj poziciji, čeka nas veliki broj utakmica tokom jeseni, a splet dosta okolnosti je doveo do ove situacije'', poručio je, između ostalog, trener Partizana Ilija Stolica posle sinoćnjeg porza crno-belih od AEK-a u Larnaki (2:1).

Međutim, problem je što od te šestorice igrača, ne računajući najnovije pojačanje Andriju Pavlovića, koji su do sada angažovani ovog leta (Andrade, Šehović, Filipović, Marković, Belić, Dijabate), samo je Andrade od početka sezone standardan. Tokom priprema i na samom početku sezone je izgledao kao neko ko bi mogao da napravi razliku, ali sada i Andrade deluje kao da se utopio u sivilo ekipe iz Humske. Dijabate po krilu ume da unese neophodnu energiju, sinoć je prvi put bio starter i pravio je probleme odbrani AEK-a, ali je još uvek pitanje koliko je fizički spreman za najveće napore. Sinoć u Larnaki je kao i ostatak tima značajno energetski pao tokom drugog poluvremena.

Filipović je imao zdravstvenih problema, preležao je koronavirus, a protiv AEK-a je zbog iscrpljenosti zatražio izmenu. Prethodno je odlično centrirao za Rikarda kada je napadač Partizana pogodio prečku i kada se Filipović potpuno oporavi, trebalo bi da donese stabilnost po desnoj strani terena.

Međutim, preostala trojica - Marković, Šehović i Belić su prilično neubedljivi. Prva dvojica posle loše partije u Nišu gde je Partizan primio tri gola, sada greju klupu, dok Belić kao bonus igrač dobija priliku, ali svojim igrama za sada ne uliva poverenje.

Dakle, veliko je pitanje da li su i ova pojačanja koja su letos angažovana zaista prva pojačanja koja bi mogla da unaprede igru crno-belih u odnosu na prošlu sezonu. Odnosno da li je Partizan dobio šest-sedam ili još manje pravih pojačanja.

O Partizanovim pojačanjima je za ''Informer'' danas govorio i nekadašnji bek Partizana Milivoje Ćirković, strelac nezboravnog gola iz Njukasla 2003. kada je Partizan prvi put ušao u Ligu šampiona.

''Došli su igrači koji su 'kao' pojačanja, zasad nisam nešto video da su novo u odnosu na prošlu sezonu'', konstatovao je Ćirković.

Da sve bude teže po Partizan, ni Rikardo nikako da pronađe prošlosezonsku golgetersku formu.

''Naravno da je upaljen alarm, znamo da je Rikardo svaki meč davao, oborio je klupski rekord u Humskoj, ove sezone ne postiže golove. Prošla je peta utakmica i on ulazi u određenu strepnju, sa pitanjem "šta će biti u sledećoj"? U četvrtak nije imao sreću, pogodio je prečku, ali je asistirao kod gola Meniga. Očekujem, ipak, da će Gomeš proraditi i nastaviti seriju iz prethodnog prvenstva, bez golova nema ni rezultata'', poručio je Ćirković.

Dosta se priča i o treneru, da li Ilija Stolica treba da ode, a Ćirković smatra da će revanš protiv AEK-a biti presudan po tom pitanju. Međutim, primetio je i još jedan zanimljiv detalj u aktuelnoj situaciji.

''Ako ne prođe verovatno će se i on sam povući, vidi i on da nešto ne štima... A ko će da bude posle njega, ne znam ko bi to i odlučio kad nemamo ni sportskog direktora. Teško mi pada cela situacija koja vlada, želeo bih da se smanji tenzija vezana za igrače'', dodao je Ćirković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke