Ko sudi finale Kupa - Tri kandidata, ko je najbolje rešenje?

Autor: Darko Mitrović
subota 22.05.2021.
18:29
Izvor: Telegraf

FSS za sada objavio samo ime delegata utakmice.

Epa/Andy Rain
Epa/Andy Rain

Povezane vesti

U utorak od 19 časova na ''Rajku Mitiću'' vodiće se borba za drugi trofej i staviti tačka na sezonu 2020/21.

Crvena zvezda će dočekati ekipu Partizana, a ono što još uvek nije poznato je ko će deliti pravdu na ovoj finalnoj utakmici.

Na sajtu FSS za sada je obelodanjeno samo ime delegata utakmice, to će biti Ljubomir Kovačević, a ono što se unapred može pretpostaviti je i da će pomoćni arbitri biti Dalibor Đurđević i Milovan Ristić, naši najbolji ''mahači''.

Koga za glavnog sudiju?

Novak Simović je delio pravdu na nekoliko prethodnih derbija, pa je on i prvi favorit da i ovoga puta dobije poverenje, ali kako prenosi ''Telegraf'', u igri su još dvojica arbitara.

Naravno, jedan od njih je i naš najbolje rangirani sudija na evropskoj sceni u ovom trenutku, Srđan Jovanović, ali na njegovu arbitražu su svojevremeno velike primedbe imali i Zvezda i Partizan. Zvezda zbog pojedinih spornih odluka u 161. derbiju, kada je Partizan slavio sa 2:0, a crno-bele je razbesneo početkom sezone u Novom Sadu protiv Vojvodine. Sećate se reakcije Sava Miloševića, posle čega je on napustio klupu crno-belih.

Zbog svega toga i dalje postoji veliki znak pitanja oko Jovanovića, a treći kandidat je Miloš Milanović, najmlađi od pomenutih, koji do sada nije imao priliku da deli pravdu u ''večitim derbijima''.

On se smatra našim najperspektivnijim sudijom i možda je prava prilika za njegov debi bio prethodni prvenstveni derbi koji jeste imao značaj u borbi za titulu, ali Zvezda je ionako imala veliku prednost, pa pritisak ne bi bio veći nego što je sada kada se direktno odlučuje o drugom trofeju. Međutim, tada je Novak Simović opet dobio poverenje, pa bi bilo veliko iznenađenje da se nešto ovoga puta promeni.

Ali, da sačekamo odluku nadležnih u FSS, možda ipak iznenade.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke