Ko u napad, a ko u odbranu? Nekoliko začkoljica pred Stankovićem uoči Brage

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 16.09.2021.
09:08
Izvor: Sportske.net

Poverda Pavkova zakomplikovala situaciju.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde sastaju se danas od 18.45 sati sa Bragom na stadionu "Rajko Mitić" u okviru 1. kola grupne faze Lige Evrope.

Pred izabranicima Dejana Stankovića nalazi se prvi od tri rivala u grupi "F" i barem na papiru - najkvalitetniji. Braga je ekipa od koje se najviše "pribojavaju", ali olakšavajuća okolnost za Crvenu zvezdu je što svoj život u Ligi Evrope ove sezone započinje u svom domu, pred svojim navijačima, te bi im povoljan rezultat bio krupan korak ka zavedenom cilju.

Utakmica sa Proleterom odnela je svoj danak budući da je Milan Pavkov zadobio povredu kolena koja će ga na kraće, ali dovoljno dugo vreme odvojiti sa terena i on neće biti u mogućnosti da pomogne svojim saigračima na susretu protiv portugalskog predstavnika.

Njegova skok igra, građenje i ostavljanje lopte saigračima u fazi napada i te kako će nedostajati Crvenoj zvezdi. On je napadač koji ume da kreira akcije svojim krilnim saigračima, ali i kako je poznato da bude najozbiljnija pretnja prilikom centaršuteva iz igre ili posle prekida. Nedostajaće srpskom šampionu neko da se "rve" sa protivničkim štoperima, jer, iz svega viđenog do sada, tako nešto se ne može očekivati od Loija Dionija.

On se nameće kao jedan od izbora za Stankovića u napadu, a tu je i novopridošli Rišairo Živković, koji je imao dve sedmice do sada da se upozna sa radom novog kluba, ali odigrao je svega pola sata protiv Proletera. U sam špic bi mogao da ide i El Fardu Ben, kojem to ne bi bilo strano, a fudbaler sa Komorskih Ostrva neretko je znao da zablista u evropskim utakmicama.

Osim ove, Stanković se suočava sa još jednom dilemom, a tiče se pozicije desnog beka. Gobeljić ili Gajić, pitanje je sad? Definitivno je Milan Gajić pokazao da ove sezone i te kako ume da bude koristan u napadu. Obožava da igra u blizini protivničkog gola i ako se Stanković odluči da svim silama ofanzivno krene ka rivalu, Gajić se nameće kao idealno rešenje.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić (Gobeljić), Degenek, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga - Katai, Ivanić, Ben - Rišairo.

Utakmica je na programu večeras od 18.45 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke