Ko umesto Stanojevića? Izbor je veliki, zna se koga navijači žele!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.05.2022.
21:45
Izvor: Sportske.net

Poraz od Crvene zvezde u finalu kupa označio je i početak Partizanove potrage za novim trenerom.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener Partizana Aleksandar Stanojević završio je svoju misiju u Partizanu, osim ukoliko mu čelnici kluba u sutrašnjem razgovoru ne ponude nešto zbog čega bi promenio već donetu odluku da napusti klupu kluba iz Humske.

Mnogo energije je Stanojević ove sezone trošio i na neke stvari van terena, čak je i večeras posle finala kupa, iako je čestitao Zvezdi na zasluženoj pobedi, podsetio na, kako je rekao ''brutalne krađe'' kojima je Partizan po njegovom mišljenju bio izložen u pojedinim prvenstvenim mečevima ovog proleća.

Imao je ogromnu želju da sa Partizanom ove sezone osvoji bar jedan trofej, tu želju je prenosio na igrače, ali Zvezda je za crno-bele bila nepobediva ove sezone u čak četiri utakmice i to je na kraju i presudilo. Samo jedna pobeda nad Zvezdom u bilo kom od ta četiri meča donela bi Partizanu bar jedan trofej.

Bilo kako bilo, izvesno je da će već od sutra početi potraga za novim šefom struke, a uprava Partizana, ako uopšte i ona ostane posle svega ovoga (bilo bi logično da i oni preuzmu odgovornost posle tri godine bez ijednog trofeja), imaće veliki izbor trenera koji su u ovom trenutku bez angažmana, poput klupske legende Saše Ilića, ili bivšeg selektora Mladena Krstajića koji je pre nekoliko dana okončao saradnju sa Makabijem iz Tel Aviva. Ali, jasno je da navijači Partizana imaju najveću želju da se na klupu crno-belih vrati Marko Nikolić, od čijeg odlaska 2017. godine Partizan ne zna za titulu. I on je takođe slobodan posle odlaska iz moskovske Lokomotive, ali njegovi planovi su ponovo vezani za inostranstvo. Slobodan je i Stanojevićev prethodnik Savo Milošević,  a od zvučnijih trenerskih imena tu su još i Vlada Ivić, pa Slaviša Jokanović, Veljko Paunović, sve su to Partizanove legende koje bi mnogi Partizanovci rado videli ponovo u Humskoj. Ivan Tomić je svojevremeno bio trener sa velikim potencijalom, ali po odlasku sa klupe crno-belih potpuno je nestao sa fudbalske scene...

Dakle, mnogo je opcija o kojima se može razmišljati, samo kada su u pitanju Partizanove legende, a da ne govorimo o nekim mogućim rešenjima iz inostranstva. Ali, dok god je Partizan ovako organizaciono inferioran u odnosu na Crvenu zvezdu kao što je to slučaj u poslednjih pet godina, teško da će ta najzvučnija imena pristati da dođu u takmičenje gde moraš maltene 99 posto utakmica da dobiješ da bi bio prvak. Ionako veliki pritisak koji sa sobom nosi uloga Partizanovog trenera sada je mnogo veći i samo oni najhrabriji i najmotivisaniji, koji su se baš uželeli Partizana mogu da uđu u to kolo.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke