Koeficijent - Četvrtak nije bio naš dan, Norvežani nas sustižu!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 05.08.2022.
08:53
Izvor: Sportske.net

Nismo tako optimistični u ovom trenutku...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda je ove nedelje donela bodove Srbiji u ukupnom koeficijentu, ali to nisu učinili Čukarički i Partizan koji su svoje mečeve izgubili u okviru kvalifikacija za Ligu konferencija, odnosno Ligu Evrope. 

Sada je Srbija samo na jednom osvojenom bodu u ovoj sezoni, i dalje smo 11. na listi, ali račinajući prvih 30 država, jedino su Grci sakupili manje bodova - 0,875.

Norvežani su nam sve bliži sa 2,625 bodova osvojenih u novoj sezoni, imaju sva četiri tima u igri i to je ono što ih ohrabruje. Tri pobede u prethodnoj nedelji im daju za pravo da se nadaju da bi mogli da stignu i do tog 11. mesta koje vodi direktno u Ligu šampiona u sezoni 2024-25. 

Srbija trenutno ima ukupno 28.000 bodova, sledi Rusija koja nema timove ove sezone u Evropi sa 26.215, pa onda Norvežani sa 25.875. 

Jasno je da će mnogo toga zavisiti od Crvene zvezde i Partizana, imajući u vidu da su crveno-beli praktično prošli u plej-of Lige šampiona, a da Partizan ima leđa u vidu plej-ofa Lige konferencije. Svakako, od njih sledeće nedelje očekujemo dve pobede. Za razliku od njih, od Čukaričkog je teško očekivati da napravi šokantno iznenađenje i da slavi protiv Tventea u gostima, pa da nastavi takmičenje u kvalifikacijama za Ligu konferencija. 

Dakle, moraće dva najtrofejnija srpska kluba dobro da se pomuče kako bismo ostali na ovom 11. mestu. Za sada imamo zalihu bodova, ali se razlika između nas i naših pratilaca topi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke