Koeficijenti - Šta se promenilo i zašto nam je u interesu pobeda zagrebačkog Dinama u sledećem kolu?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.11.2021.
23:37
Izvor: Sportske.net

Kao i u prošlom kolu, osvojen je samo jedan bod u dve utakmice.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Posle prva dva kola, izgledalo je da nam je veoma blizu i 11. mesto na UEFA listi koje bi našoj zemlji donelo jednog direktnog učesnika grupne faze Lige šampiona i još jednog u kvalifikacijama.

Međutim, usledila su dva lošija izdanja naših predstavnika, pa je u prošlom kolu Zvezda osvojila bod protiv Mitjilanda, Partizan izgubio od Genta, a večeras je bilo obrnuto, pa su nam Ukrajinci još uvek daleko.

Oni na 11. poziciji imaju 31.400 bodova, a Srbija je sada na 29.375. Dobra vest je da je naša zemlja i dalje na 12. poziciji, ispred Belgije, koja nam se, međutim, ozbiljno približava i sada ima 29.000 bodova.

Ipak, nije sve izgubljeno u trci za 11. mesto, jer su Crvena zvezda i Partizan pred plasmanom u narednu fazu takmičenja Lige Evrope, odnosno Lige konferencija, a ukrajinski predstavnici su uglavnom pred ispadanjem, pre svih Dinamo i Šahtjor u Ligi šampiona, ali je Zorja počela da pobeđuje u Ligi konferencija i sada ima šanse za prolaz dalje.

Ono što je dodatna zanimljivost u celoj priči je što će nam u sledećem kolu biti značajna eventualna pobeda zagrebačkog Dinama nad belgijskim Genkom u Ligi Evrope, kako bi se sprečio novi ''napad'' Belgijanaca na poziciju b roj 12 koju sada zauzima Srbija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke