Koga će Stolica ''precrtati''? Spisak već poznat, ostale samo dve dileme

Autor: Darko Mitrović
petak 10.06.2022.
16:31
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Velike kadrovske promene tek počinju u Partizanu.

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Novi trener Partizana Ilija Stolica će prozivku za početak letnjih priprema obaviti u ponedeljak u 10 časova u SC ''Partizan - Teleoptik'', a već sada je jasno da se na toj prozivci neće pojaviti nekolicina igrača iz prošlosezonskog sastava.

Naime, čak desetorici igrača ovog meseca ističu ugovori sa Partizanom i većina njih će ovog leta napustiti Humsku i potražiti novu sredinu. Na toj listi nalaze se: Lazar Marković, Miloš Jojić, Aleksandar Miljković, Bojan Ostojić, Nemanja Miletić, Lazar Pavlović, Rajko Brežančić, Milan Smiljanić, Ivan Obradović i golman Milan Lukač.

Prema saznanjima ''Telegrafa'', samo dvojica igrača sa ovog spiska mogla bi da se nađu u planovima Ilije Stolice za sledeću sezonu.

Prvi je kapiten Lazar Marković koga novi šef struke želi da zadrži u timu, ali uz izmenjenu ulogu i izmenjene finansijske uslove koji bi, po svemu sudeći bili skromniji u odnosu na dosadašnje. Kada je u pitanju nova uloga u timu, Marković ne bi mogao da računa na ulogu startera, već na neku vrstu ''džokera'', nešto što je pre nekoliko godina obavljao Saša Ilić pred kraj igračke karijere. Ali, Marković ima samo 28 godina, reklo bi se da je u najboljim igračim godinama, kada najviše može da pruži, pa je teško očekivati da bi mu takva uloga bila primamljiva. Međutim, prošle sezone je imao poražavajući učinak u domaćem prvenstvu - nijedan gol u 21 superligaškoj utakmici, što izaziva opravdane sumnje i kada su u pitanju njegove mogućnosti u sledećoj sezoni.

Stolica bi rado zadržao i Aleksandra Miljkovića, ali njegov problem je ''dosadna'' povreda pete koju ''vuče'' izvesno vreme, pa bi tek posle dodatnih medicinskih pregleda na početku priprema moglo više da se zna da li će iskusni desni bek ostati u Humskoj.

Kada je u pitanju Miloš Jojić, tu je situacija potpuno drugačija. Njegov problem je što su navijači sve kritičniji prema njemu, pa mu prošle sezone ni sedam golova i 14 asistencija nije pomoglo da se taj odnos sa navijačima promeni. Utisak je da mu nisu oprostili kiks u jesenjem derbiju, nije se proslavio ni u narednim susretima sa najvećim rivalom, iako je često bio među igračima koji su najviše pretrčali na terenu. Stolica očigledno ne želi da od starta i njega i njegov tim prate nekakve tenzije i negativna atmosfera, pa će najverovatnije i Jojić biti među igračima koji će se ovog leta rastati sa crno-belima.

Pojačanja su za sada ''u magli'', ali vrlo brzo treba očekivati konkretnije vesti i na tu temu.

Ovih dana su aktuelne utakmice nacionalnih timova u Ligi nacija, a reprezentacija Srbije igra sve bolje. U četvrtom kolu Piksijevi ''Orlovi'' igraće protiv Slovenije u gostima, taj meč je na programu 12. juna u 20.45h, a kvota u AdmiralBet-u na novu pobedu Srbije je 1.95. Ako ste još ubeđeniji u tu pobedu, kvota na igru 2-2 je 3.05.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke