Koga želite u grupi za EURO? Srbija plasmanom u drugi šešir odradila značajan posao!

Autor: Mladen Heleta
sreda 28.09.2022.
08:15
Izvor: Sportske.net

Žreb je 9. oktobra u Frankfurtu!

FSS
FSS

Povezane vesti

Fudbaleri Srbije napravili su veliku stvar sinoć u Oslu.

Pobedom protiv Norveške rezultatom 2:0 plasirali su se u A diviziju Lige nacija, a izborili su se i za mesto u drugom šeširu na žrebu kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine. Trijumf u Oslu znači i siguran baraž za izabranike Dragana Stojkovića, ukoliko kojim slučajem ne budu uspešni u kvalifikacijama.

Kvalifikacije će se igrati od marta do novembra 2023. godine. Biće deset grupa, a po dve najbolje selekcije iz svake će igrati na šampionatu Evrope. Sedam grupa će imati po pet ekipa, a tri po šest.

Sastav šešira određen je isključivo na osnovu rezultata u Ligi nacija.

Ono što se zna pre žreba je da će Holandija, Hrvatska, Španija i Italija igrati u grupama sa po pet selekcija, kako bi se rasteretile za junski termin, kada će se boriti za titulu u Ligi nacija.

Nemačka će biti svrstana u jednu od grupa, ali njeni mečevi neće biti takmičarski, jer se kao domaćin već kvalifikovala.

Koliko je bilo važno da naš tim, u kvalifikacijama za takmičenje na kom nije igrao od davne 2000. godine, bude u drugom šeširu, najbolje govori podatak da će u njemu biti Engleska i Francuska, koje će sigurno činiti nepremostive prepreke za timove iz trećeg šešira.

Drugi šešir zajedno sa Srbijom čine: Francuska, Engleska, Austrija, Češka, Vels, Izrael, Bosna i Hercegovina, Škotska i Finska. Sa ovim reprezentacijama "orlovi" neće moći da igraju.

U prvom šeširu nalaze se: Holandija, Hrvatska, Španija, Italija, Danska, Portugal, Belgija, Mađarska, Švajcarska i Poljska.

Treći šešir čine: Ukrajina, Island, Norveška, Slovenija, Albanija, Crna Gora, Rumunija, Švedska i Jermenija.

U četvrtom šeširu su: Gruzija, Grčka, Turska, Kazahstan, Luksemburg, Azerbejdžan, tzv. Kosovo, Bugarska, Farska Ostrva i Severna Makedonija.

Peti šešir čine: Slovačka, Severna Irska, Kipar, Belorusija, Litvanija, Gibraltar, Estonija, Letonija, Moldavija i Malta.

U poslednjem šestom šeširu su: Andora, San Marino i Lihtenštajn.

Žreb će se održati 9. oktobra od 12 sati u Frankfurtu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke