Koje su najbolje opcije za Zvezdu i Partizan i šta su pokazale naše ankete?

Autor: Darko Mitrović
petak 25.02.2022.
08:24
Izvor: Sportske.net

Ovako ste vi glasali.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Najbolji srpski klubovi igraju sezonu iz snova na evropskoj sceni, a seriju sjajnih rezultata nastavio je i Partizan koji je sinoć u Humskoj savladao prašku Spartu sa 2:1 i izborio plasman u osminu finala Lige konferencija.

Već danas će i Partizan, ali i Crvena zvezda koja kao prvoplasirana u grupi LE nije morala da igra plej-of, saznati imena svojih narednih rivala.

Kako smo sinoć već izvestili, žreb za osminu finala Lige Evrope počinje u 12 časova, kada će Zvezda dobiti ime rivala, a sat kasnije će i Partizan biti izvučen.

Podsetimo, i jedni i drugi imaju po osam potencijalnih rivala.

Zvezdini mogući rivali su: Sevilja, Atalanta, Porto, Lajpcig, Barselona, Betis, Rendžers i Braga.

Partizanovi su: LASK, Bazel, Roma, Kopenhagen, Fejenord, AZ Alkmar, Gent, Ren.

Očigledno, Zvezdu čeka težak posao koga god da izvuče, ali i pravi spektakl, a ako bismo od ovih osam imena mogli da izaberemo potencijalno najbolju opciju za Zvezdu, to bi bila Braga protiv koje je već igrala u grupi i ostvarila pozitivan učinak 2:1 u Beogradu i 1:1 u gostima.

Partizanov ''stari znanac'' od jesenas je belgijski Gent. Crno-beli su poraženi u Humskoj sa 1:0, u Belgiji je već bilo bolje, ali je meč završen bez pobednika, bilo je 1:1. Ostao je utisak da je Partizan u tim mečevima mogao više, pogotovo u Beogradu, pa možda ne bi bilo loše da dođe do novog susreta sa Belgijancima. Veliki Partizanov dužnik iz 2019. je holandski AZ Alkmar koji je na svom terenu napravio šokantan preokret sa igračem manje i od 0:2 stigao do 2:2, čime je Partizan bio eliminisan iz Evrope.

Kakve su vaše prognoze, dragi čitaoci, videli smo u sinoćnjim anketama na našem sajtu, a u prilogu vam prikazujemo i rezultate do jutros.

Na pitanje: ''Šta mislite, protiv koga će Crvena zvezda igrati u osmini finala Lige Evrope'', ovako ste odgovorili, u procentima:

Najviše glasova do ovog trenutka dobio je Rendžers - 31%, zatim Barselona 28%, Betis 11%, Braga i Atalanta po 9%, Porto 5, Lajpcig 4 i Sevilja tri posto vaših glasova.

Na isto pitanje za Partizanove rivale, odgovorili ste ovako: LASK 27%, Kopenhagen i AZ po 14%, Roma 12%, Bazel 11%, Fejenord 9, Ren 7 i Gent samo 6%.

Prognoze su tu, sad čekamo ishod žreba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke