Koji su iskorišćeni, a koji neiskorišćeni aduti Milojevića i Duljaja u drugom delu sezone?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.03.2024.
21:15
Izvor: Sportske.net

Neki igrači su povređeni, na neke treneri svesno ne računaju...

© Pedja Milosavljevic/STARSPORT/ 2024 ®
© Pedja Milosavljevic/STARSPORT/ 2024 ®

Povezane vesti

S obzirom da ulazimo u novu prvenstvenu pauzu, prilika je da napravimo još jedan osvrt na ono što smo videli od Crvene zvezde i Partizana od početka drugog dela sezone.

Partizan je dugo održavao bod prednosti sa kojim je i prezimio, ali je kiksevima protiv Napretka i Mladosti izgubio čak pet bodova, što je Zvezda maksimalno iskoristila i sada ima četiri boda više na čelu tabele na četiri kola do kraja preliminarnog dela sezone.

Ukupno sedam kola je odigrano u drugom delu sezone, Zvezda je ostvarila šest pobeda i jedan remi, a Partizan četiri pobede, dva remija i jedan poraz.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević je u tih sedam mečeva koristio ukupno 23 fudbalera, od toga su dvojica golmani (Glazer i Popović):

Glazer, Popović, Mimović, Điga, Nikolić, Spajić, Dragović, Rodić, Kanga, Mijailović, Stamenić, Bukari, Šljivić, Olajinka, Endiaje, Hvang, Ivanić, Kraso, Katai, Radojević, Lučić, Sremčević, Knežević.

Moglo bi se reći da je računao na većinu raspoloživih igrača, osim na nekolicinu doskorašnjih omladinaca i na povređene iskusne defanzivce Milunovića i Degeneka.

Dakle, nisu igrali: Guteša, Milosavljević, Nedeljković (povređen), Milunović (povređen), N. Mituljikić, J. Mituljikić, Degenek (povređen) i teško je očekivati da će se nešto bitnije promeniti po tom pitanju do kraja sezone, osim možda kad se Nedeljković oporavi.

© Pedja Milosavljevic/STARSPORT/ 2024 ®

Što se tiče Partizana, Igor Duljaj je u prethodnih sedam kola koristio ukupno 22 igrača, od toga dvojicu golmana (Jovanović i Krunić), s tim da je u međuvremenu levi bek Zlatan Šehović napustio klub.

Igrači koji su ovog proleća nastupili u bar jednoj utakmici za Partizan: Jovanović, Krunić, Stojković, Filipović, Kovačević, Marković, Antić, Janković, Ovusu, Zahid, Kalulu, Natho, Trifunović, Saldanja, Nikolić, Severina, Stjepanović, Baždar, Kastiljo, Goh, Šćekić, uz pomenutog Šehovića.

Nisu igrali: Radulaški (povređen), Stevanović (virusna infekcija), Živković, De Medina, Miličić (povređen), Saničanin, Kanute, Mirčetić, Pantić, Jovanović, Pavlović.

Za razliku od Milojevića, Duljaj ima nekolicinu iskusnijih igrača kojima u drugom delu sezone uopšte nije ukazovao šansu. Pre svih, to se može reći za defanzivnog vezistu Frenka Kanutea koji je jesenas bio standardni prvotimac, ali je posle povrede i dolaskom Ovusua izgubio taj status. Takođe, ni iskusni štoper Siniša Saničanin za sada nije u ozbiljnim planovima Duljaja, a već smo pisali da uopšte ne koristi ni jesenje zvučno pojačanje na poziciji štopera, Natana De Medinu.

Desni bek Marko Živković, vezista Danilo Pantić i napadač Andrija Pavlović su još jesenas, bez konkretnih objašnjenja ''precrtani'' od strane Duljaja, a možda bi napadač Pavlovićevih kvaliteta mogao da znači crno-belima sad kada je Saldanja povređen. Kada smo kod napadača, mladi Dušan Jovanović je jesenas priključen prvom timu, dao je i gol protiv Grafičara u osmini finala Kupa kada je Partizan izbegao eliminaciju, ali ovog proleća prednost u odnosu na njega ima Samed Baždar, dok Jovanovića u poslednja tri meča nije bilo ni na klupi, a uglavnom ni mladog veziste Mirčetića...

Zaključak - U odnosu na Milojevića, Duljaj možda u ovom trenutku ima više neiskorišćenih aduta, pre svega u defanzivi. Očekivalo se i da ovog proleća defanzivni vezista Mateja Stjepanović ima veću minutažu posle odličnog utiska koji je ostavio u decembarskom derbiju u Humskoj, ali on je u drugom delu sezone odigrao tek petnaestak minuta, i to još protiv Javora. U narednih šest mečeva - ni minut. Možda se nešto promeni posle ove mini-pauze. Mečevi protiv Napretka i Mladosti pokazali su da je vreme za određene promene.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke