Koliko će naši klubovi zaraditi u Ligi konferencija? Ovo i nije tako loše...

Autor: Darko Mitrović
petak 21.05.2021.
17:26
Izvor: Sportske.net

Najvažnije brojke su poznate, sad je na našim predstavnicima da zablistaju na terenu i što više zarade.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Nova sezona doneće nam i novo evropsko takmičenje, UEFA Ligu konferencija, u kojoj će se takmičiti čak tri srpska predstavnika - Partizan, Vojvodina i Čukarički.

Za razliku od prethodnih sezona, nećemo imati nijedan klub u Ligi Evrope, osim ako Crvena zvezda ne uspe da se plasira u Ligu šampiona, pa bi se u tom slučaju preselila u drugorangirano evropsko takmičenje.

Iako je Liga konferencija tek ''treća liga'' u međunarodnim takmičenjima, učešće u njoj možda i neće biti loše za naše klubove. Prvo, protivnici bi, uz malo sreće u žrebu, trebalo da budu lakši u odnosu na Ligu Evrope, a ni zarada neće biti značajno manja. Odnosno, može da bude čak i veća, ukoliko srpski predstavnici izbore bolje rezultate nego što su do sada činili u Ligi Evrope - za početak da izbore plasman u grupnu fazu, pa možda odu i još dalje.

Plasman u grupnu fazu Lige konferencija doneće klubovima učesnicima po 2.94 miliona evra, svaka pobeda u grupi doneće im dodatnih pola miliona, a svaki remi po 166.000 evra.

U poređenju sa Ligom Evrope, to je neznatno manje - ulazak u grupu LE donosi 3.63 miliona, pobeda u grupi 630.000, a svaki remi 210.000 evra.

*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke