Koliko duguje FK Partizan? Ostoja izneo svoja saznanja: ''Moraće da se preseče!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.12.2023.
20:15
Izvor: Sportske.net

I dok Košarkaškom klubu Partizan sve bolje ide, fudbalski ima sve više finansijskih problema.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

I to je bila jedna od tema intervjua predsednika KK Partizan Ostoje Mijailovića za ''Republiku''.

On je tom prilikom izrazio zabrinutost zbog aktuelne situacije u FK Partizan i ujedno otkrio svoja saznanja o visini poreskog duga kluba iz Humske.

''Što se tiče JSD Partizan, ono u ovom trenutku posluje normalno, računi nisu u blokadi. Stabilizovali smo kontrolu troškova za struju i vodu, infrastrukura jeste u dosta lošem stanju. 

Trudimo se iz naših sredstava, jer JSD Partizan nema nikakvu pomoć ni od koga, nema nijednog sponzora. KK Partizan servisira troškove za zaposlene u JSD i u skladu sa svojim mogućnostima pomaže manje klubove u okviru JSD. 

Fudbalskom klubu dosta zameram zato što su oni pre svega u mogućnosti da budu jedini profitabilni. Ali, ja ne znam da li oni sada imaju i menadžment, da li imaju predsednika. Kako prolazi vreme mislim da su u sve većim problemima. 

Mislim da im je poreski dug oko 20 miliona evra i da će morati da se preseče situacija, da se stabilizuje sa poslovne strane'', istakao je Mijailović.

Kako FK Partizan može da izađe iz te situacije? 

''Bez organizacije, bez jakog Upravnog odbora, bez privrednika u klubu, bez navijača koji će da kupe karte, bez transfera igrača, bez prihoda od evropskih takmičenja doći će u situaciju da će jako teško funkcionisati i da će da zavise da li će neko da im pomogne jer neće moći da žive od sopstvenih prihoda. Mora da se podvuče crta i da se stabilizuje taj sistem.

Fudbalski klub je u porodici JSD Partizan najvažnija karika za očuvanje grba koji je nama partizanovcima svetinja. Moraće nekoliko ključnih ljudi koji vole Partizan da se donesu određene odluke'', smatra Mijailović, ali navijači Partizana predugo čekaju na takve odluke. Otuda i još uvek aktuelni bojkot utakmica u Humskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke