Koliko igrača je Zvezda imala na raspolaganju za meč sa Voždovcem?

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.09.2021.
17:24
Izvor: Sportske.net

Šta se može zaključiti iz današnjeg Zvezdinog saopštenja?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Burnu reakciju trenera Partizana Aleksandra Stanojevića izazvao je zahtev Crvene zvezde da se odloži njena utakmica protiv Voždovca koja je sutra trebalo da se odigra na ''Rajku Mitiću''.

Međutim, nadležni u Superligi se nisu obazirali na nezadovoljstvo šefa struke crno-belih, pa su Zvezdin zahtev danas i zvanično usvojili.

Ono što je Crvena zvezda navela kao razlog za ovakav zahtev jeste to što desetorica njenih igrača, od kojih su dvojica golmani, imaju problema sa stomačnim virusom. Takođe je dodato da uz njih desetoricu trener Dejan Stanković ne može da računa ni na još trojicu povređenih igrača.

Dakle, ukupno 13 igrača mu u ovom trenutku nisu na raspolaganju, odnosno 11 igrača i dvojica golmana.

Imena tih igrača u saopštenju nisu navedena, osim što se juče u medijima pojavilo da je jedan od njih golman i kapiten Milan Borjan.

Koliko igrača bi onda preostalo Stankoviću da, na primer, ovaj zahtev o odlaganju nije odobren?

Ako pogledamo spisak Zvezdinih igrača za tekuću sezonu na zvaničnom sajtu Superlige, tu se nalazi ukupno 28 imena, od kojih 24 igrača i četvorica golmana.

To su:
Golmani: Popović, Gordić, Borjan, Marinković.

Igrači: Gajić, Ivanić, Degenek, Pankov, Krstičić, Kanga, Pavkov, Katai, Falko, Petrović, Nikolić, Rodić, Eraković, Lazetić, Ben, Sanogo, Dioni, Srnić, Gobeljić, Vukanović, Bakajoko, Dragović, Stanić, Živković.

Prema tome, od ukupno 24 igrača i četvorice golmana, Stanković ne može da računa na 11 igrača i dvojicu golmana. To znači da bi na raspolaganju imao 13 igrača i dvojicu golmana, dakle imao bi ukupno četvoricu na klupi za rezerve.

Sličan primer imali smo letos u kvalifikacijama za Ligu konferencija, kada je portugalska Santa Klara imala velikih problema zbog koronavirusa u svojim redovima. I ne samo to, morala je na dug put u Ljubljanu na revanš meč sa Olimpijom, ali Portugalci nisu odložili taj meč, izašli su na teren uz samo trojicu rezervista i - pobedili sa 1:0, čime su izborili dvomeč sa Partizanom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke