Koliko je Sadik blizu da donese Partizanu bonuse?

Autor: Milovan Longinov
subota 03.04.2021.
10:16
Izvor: Sportske.net

Iz Humske prate i dešavanja u Almeriji.

Povezane vesti

Umar Sadik će gotovo sigurno doneti Partizanu bonuse, samo je pitanje kada. 

Almerija je u petak izgubila od Rajo Valjekana na svom stadionu rezultatom 1:0, čime se Sadikov tim udaljio od direktnog plasmana u La Ligu, koji Partizanu garantuje deo bonusa.

Espanjol i Majorka su na deobi prvog mesta sa 64 boda, Almerija ima 60 i meč manje. Ipak, može se reći da je Almerija osigurala mesto u plej ofu koji igraju timovi od treće do šeste pozicije. Sedmoplasirana Ponferadina ima 12 bodova manje od Almerije, tako da je baraž za ulazak u La Ligu osiguran.

Takođe, treba istaći da Sadik donosi Partizanu bonus i ukoliko postigne 20 pogodaka u dresu Almerije, a trenutno je na brojci od 17, 15 je dao u prvenstvu i još dva u Kupu kralja.

Almerija će Partizanu platiti tri miliona evra ukoliko se španski tim plasira u La Ligu, 500.000 evra će leći kada postigne 20 golova, što će se realno uskoro i dogoditi.

Takođe, Partizan će imati i 10% od naredne prodaje, a trenutno Transfermarket procenjuje Sadika na osam miliona evra.

Sve u svemu, nema dileme da će Partizan dobiti bonuse, samo je pitanje  kada. Plasman u La Ligu biće još kako težak ukoliko Almerija bude išla kroz plej of, a kako stvari stoje, Espanjol i Majorka su trenutno bliži direktnom ulasku u elitu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke