Koliko je Zvezda zaradila od Lige šampiona i koliko je izgubila porazom u Bernu?

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.11.2023.
17:30
Izvor: Sportske.net

Očekivalo se više...

EPA-EFE/PETER SCHNEIDER
EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Povezane vesti

Crvena zvezda nije uspela da obezbedi plasman u ''evropsko proleće''. Sinoć su crveno-beli u petom kolu Lige šampiona poraženi od Jang bojsa u Bernu sa 2:0, pa su kolo pre kraja ostali bez šansi da se domognu makar trećeg mesta u grupi koje vodi u plej-of za osminu finala Lige Evrope.

Ekipi trenera Baraka Bahara ostaje još da ugosti aktuelnog evropskog prvaka, ekipu Mančester sitija u poslednjem kolu Lige šampiona i da se posle toga potpuno okrene obavezama na domaćoj sceni, gde brani oba trofeja.

S obzirom da se Zvezdin ovogodišnji evropski put privodi kraju, prilika je da se podvuče crta i kada je u pitanju zarada od učešća u grupnoj fazi Lige šampiona.

Kolo pre kraja takmičenja, Zvezda je od samog plasmana u LŠ, ostvarenih rezultata i raspodele sredstava na osnovu desetogodišnjeg koeficijenta do sada zaradila 24.529.000 evra.

Od toga, 15.640.000 je inkasirala samim učešćem u grupnoj fazi Lige šampiona, 930.000 evra je zaradila osvajanjem jednog boda u grupi, protiv Jang bojsa u Beogradu, a preostalih 7.959.000 je zarada od desetogodišnjeg koeficijenta.

Tome treba dodati i zaradu od TV prava i od ulaznica, a tokom leta je generalni direktor srpskog šampiona Zvezdan Terzić izneo procenu da će crveno-beli zaraditi po pet miliona od te dve stavke.

U poslednjem kolu Zvezda bi mogla da ukupnu zaradu učini većom, jer bi joj pobeda nad Mančester sitijem donela dodatnih 2.8 miliona evra, a eventualni remi 930.000 evra.

A šta je Zvezda izgubila eliminacijom na kraju grupne faze?

Da je uspela da izbori jedno od prva dva mesta u grupi i plasira se u osminu finala, Zvezda je mogla da zaradi još 9.6 miliona evra. 

Da se kvalifikovala u plej-of za osminu finala Lige Evrope, inkasirala bi 500.000 evra, a 1.2 miliona evra donosi prolaz dalje u toj fazi takmičenja, odnosno plasman među 16 najboljih u Ligi Evrope. Tu priliku će sada imati Jang bojs...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke