Koliko je Zvezda zaradila remijem sa Jang bojsom? "U minusu" su za posebnu klauzulu!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 05.10.2023.
08:31
Izvor: Sportske.net

Nije mnogo nedostajalo da tu budu i sva tri boda...

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su prošle večeri sa Jang bojsom 2:2 (1:0) u utakmici 2. kola grupne faze Lige šampiona.

Nedostajalo je malo i sreće da Crvena zvezda uzme čitav plen pred 47.000 svojih navijača na stadionu "Rajko Mitić". Nekoliko puta se sjajno isprečio golman Entoni Raćopi, mada je i na drugoj strani Omri Glazer bio maestralan.

No, Jang bojs je pokazao zbog čega ne bi smeo da se potcenjuje, te da je u pitanju kvalitetna ekipa spremna da se nadigrava sa Crvenom zvezdom koja im je, objektivno, glavni rival za treće mesto u grupi. 

Obe ekipe imaju po bod pred Zvezdino gostovanje Lajpcigu, dok Jang bojs dočekuje Mančester siti. Kada smo kod bodova, koliko prihoda donosi svaki od njih?

Zvezda je sinoć, mimo rasprodatog stadiona, zaradila 930.000 evra na osnovu jednog osvojenog boda, ali ostaju bez 100.000 zbog posebne klauzule koja je dogovorena sa Makabijem iz Haife kada su stisnute šake da za Baraka Bahara bude isplaćeno obeštećenje da stigne na "Marakanu".

Naime, dogovor sa izraelskim klubom podrazumeva da Crvena zvezda za svaki osvojeni bod u grupnoj fazi Lige šampiona plaća Makabiju 100.000 evra.

Srpski šampion sigurno ne bi imao ništa protvi ni da je morao da plati 300.000 samo da je upisana pobeda, ali na nju će, nažalost, morati da pričekaju.

Podsećamo, trijumf donosi cifru od 2.800.000 evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke