Kolubara sve bolja, stigla u ''evro-zonu'', i Voždovac u seriji!

Autor: Darko Mitrović
sreda 31.08.2022.
18:28
Izvor: Sportske.net

I Kolubara i Voždovac su u sve boljoj formi u poslednje vreme.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U susret 168. večitom derbiju, ovog popodneva su završene dve utakmice devetog kola Superlige Srbije.

Kolubara je kao gost trijumfovala u Ivanjici protiv domaćeg Javor Matisa sa 1:0 što joj je druga uzastopna, a ukupno četvrta pobeda u tekućoj sezoni kojom se u ovom trenutku probila na peto mesto sa 15 osvojenih bodova, dok je Javor ostao na devetoj poziciji sa 11 bodova.

Uvodni minuti meča protekli su u ravnopravnoj borbi, uz dobar tempo utakmice i čekalo se samo da napadači dođu do izražaja.

Stopostotnu priliku za vođstvo imala je Kolubara u 24. minutu meča, Nemanja Milojević je sve sam uradio, posle solo prodora je izbio ispred golmana Vulića, ali je golman domaćih istrčao, skratio ugao i sačuvao mrežu.

Ipak, nekih pola minuta kasnije Vulić je ipak savladan. Kolubara je iznudila aut koji je sa desne strane izveo Janković, usledila je munjevita akcija Đokića i Filipovića koji sa nekih 12 metara pogađa donji desni ugao Vulićevog gola - 0:1.

Mogla je Kolubara preko Đokića i da duplira prednost, on je gađao donji desni ugao, ali je stativa spasila domaće.

Posle pet minuta igre u nastavku, Nemanja Milojević je ponovo napravio pometnju u kaznenom prostoru Ivanjičana, ali ovoga puta su domaći uspeli da sa većim brojem igrača u svom kaznenom prostoru zaustave još jedan obećavajući napad Lazarevčana.

Domaći su, s druge strane uglavnom pretili preko brzonogog Kempbela, ali je odbrana gostiju uz pomoć golmnana Stanivukovića uspevala da osujeti te pokušaje protivničkog tima.

U 61. minutu je Filipović bio u novoj šansi za Kolubaru, posle centaršuta sa desne strane je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali pravo u golmana Vulića.

Dva minuta kasnije najkonkretniji napad Javora, Luković je odlično centrirao sa desne strane, Gigić je između dvojice defanzivaca Kolubare zahvatio loptu glavom, ali je Stanivuković zaustavio taj udarac.

Ivanjičani su posle kornera u 71. minutu zatresli mrežu, konkretno Gigić, ali je tom prilikom fudbaler Javora Tojčić napravio prekršaj u napadu i taj Gigićev gol nije priznat.

Za to vreme, Voždovac je na svom terenu savladao ekipu Radnika rezultatom 4:1, što je ''Zmajevima'' treća uzastopna pobeda i oni sada zauzimaju treće mesto sa 17 osvojenih bodova.

Poveli su gosti u 34. minutu golom Spasića, ali je to vođstvo Surduličana potrajalo samo osam minuta, jer je napadač Voždovca Borisav Burmaz doneo izjednačenje domaćima.

Rezultato 1:1 završeno je prvo poluvreme, a nastavak meča doneo je potpuni preokret. Na vođstvo Voždovca čekalo se do 65. minuta kada je golmana Ranđelovića savladao i Hajdin, na 3:1 za domaće povisio je Veljko Trifunović u 73. minutu meča, ali ni to nije bilo sve, ''Zmajevi'' su u nadoknadi postigli i četvrti gol preko Sentokua za konačnih 4:1.

Radnik ni posle devet odigranih kola nema nijednu pobedu, ovo mu je šesti poraz i ostao je na samo tri osvojena boda na poslednjem mestu na tabeli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke