Kolubara u mini-seriji, Đenić gura Proleter ka dnu

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 16.08.2021.
18:51
Izvor: Sportske.net

Ni novi trener ne pomaže novosadsom timu.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri lazarevačke Kolubare stigli su do druge uzastopne pobede u Ling Long Superligi pošto su u 5. kolu slavili na gostovanju Proleteru u Novom Sadu sa 1:0.

Strelac jedinog gola na meču bio je iskusni napadač i kapiten Dejan Đenić u 35. minutu nakon sjajne asistencije Marjanovića kroz sredinu. Prekaljenom napadaču nije bilo teško da savlada golmana i dovede Lazarevčane u vođstvo.

Prvu ozbiljniju priliku za Kolubaru imao je Bogdan Mladenović u četvrtom minutu nakon sjajne solo-akcije i udarca koji je odbranio golman Proletera, ali je domaći tim uzvratio na drugoj strani.

Šutirao je Stefan Tomović u osmom minutu, ali je i golman Kolubare bio na mestu.

Mladenović je opet pokušao u 31. minutu, ali je bio daleko manje precizan nego kada je gađao u ranoj fazi meča.

Uvodnih pola sata igre obeležio je iznadprosečno veliki broj prekršaja u igri u ne baš sjajnim uslovima zbog visokih temeperatura koje su kao i u celoj Srbiji danas na snazi i u Novom Sadu.

Drugi deo igre protekao je u nešto boljoj igri gostiju, koji su u 79. i 80. minutu imali dve dobre prilike da sve reše, ali je sjajni Nikola Petrić u oba navrata spasao domaće.

Pokušavali su Đokić i Đuranović, ali promene rezultata nije bilo, ove promašaje mogao je da kazni Branislav Milošević, čiji udarac je nakon odbitka završio u korneru.

Proleter je u finišu meča bio bliži golu nego gostujući tim, ali je odbrana Kolubare bila na nivou i sprečila gubitak dva boda na "Karađorđu".

Kolubara je sa šest bodova u poslednja dva kola stigla do sedmog boda sa istim učinkom kao Čukarički i kragujevački Radnićki, dok je Proleter ostao na samo jednom bodu, a od njih je lošija jedino lučanska Mladost.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke