Konačan bilans - Zvezda osvojila najmanje bodova od 32 učesnika Lige šampiona

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.12.2023.
23:50
Izvor: Sportske.net

Dva kluba su je večeras nadmašila.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Večerašnjim utakmica,a šestog kola završeno je takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona za sezonu 2023/24.

Ukupno 16 najboljih klubova takmičenje će nastaviti u osmini finala Lige šampiona, osam trećeplasiramih ekipa idu u plej-of Lige Evrope, a osam poslednjeplasiranih završavaju svoj evropski put za ovu sezonu.

Crvena zvezda je, nažalost, u ovoj poslednjoj grupi, iako je prikazanim igrama u Grupi G pokazala da ima kvalitet za više od toga, makar za to treće mesto koje vodi u Ligu Evrope.

Ali, tabela pokazuje nešto drugo, srpski šampion je osvojio samo jedan bod u šest odigranih utakmica i ako pogledamo i ostalih sedam grupa, videćemo da od ukupno 32 kluba učesnika Lige šampiona Crvena zvezda ima najmanje osvojenih bodova.

Uoči ovog kola, najlošiji učinak imao je belgijski Antverpen, koji je večeras na svom terenu savladao Barselonu sa 3:2 i tako stigao do prva tri boda u Grupi H. Takođe, Seltik je na svom terenu večeras savladao Fejenord i stigao do ukupno četiri osvojena boda na poslednjem mestu Grupe E, pa je sada i škotski velikan nadmašio Zvezdu.

Kakva je situacija u ostalim grupama?

Poslednji u Grupi A je Mančester junajted sa četiri boda, u Grupi B Sevilja sa dva boda, u Grupi C Union Berlin sa dva boda, u Grupi D Salcburg sa četiri boda i u Grupi F Njukasl sa pet bodova. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke