Konačno! Mitrović u najjačem ritmu, Srbiji tri boda u Kaunasu!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 10.09.2023.
22:40
Izvor: Sportske.net

Dobro prvo, rutinski u drugom.

EPA-EFE/TOMS KALNINS
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Povezane vesti

Treća pobeda reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i to na gostovanju Litvaniji u jednoj od najbitnijih utakmica ovih kvalifikacija. Reprezentacija Dragana Stojkovića je slavila rezultatom 1:3, a svi golovi su postignuti u prvom poluvremenu. 

Veliku šansu propustio je Veljković u 17. minutu utakmice, Ilić je poslao loptu na levu stranu ka Mladenoviću koji je tražio Veljkovića i pronašao ga je, ali je naš štoper pokazao da mu nije mesto u napadu. 

I onda gol u mreži Litvanaca, kao da je bilo i pitanje trenutka kada će Mitrović probiti odbranu ovog tima. Nakon usporene akcije, Sergej je dodao do Mladenovića na levu stranu, usledio je novi kvalitetan centaršut, a na pravom mestu - Aleksandar Mitrović - 0:1.

Igrao se 21. minut. 

Deset minuta kasnije, Srbija je već imala ogromnu prednost, Tadić je odradio ogroman posao, pronašao je Mladenovića u kaznenom prostoru koji je poslao novi upotrebljiv centaršut za Mitrovića koji ponovo pogađa za 0:2!

Nije to bilo sve. 

Briljantno prvo poluvreme završava asistencijom Tadić koji pronalazi Mitrovića, a napadač Al-Hilala dokazuje veliku formu, novi het-trik za njega za ogromnih 0:3 u 42. minutu

Tri minuta kasnije ispada naša odbrana, Milenković više od ostalih, kasnio je i Veljković, što koriste napadači Litvanije. Palauskas, koji je bio sam, pogađa za 1:3

U nastavku drugačija priča. 

Drugo poluvreme počelo je šansom Gudelja koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je golman domaćih uspeo da odbrani krajnjim naporom. 

Pokušao je Sergej posle centaršuta Tadića, a najlepšu akciju nismo krunisali golom nakon što je Sergej pronašao Ilića, ali je fudbaler Torina poslao loptu pored gola. 

Beležimo i pokušaj Jankauskasa na drugoj strani, ali daleko je to bilo od opasnog, Vanja je lako uhvatio tu loptu.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke