Konačno prava Voša, Mladost pala drugi put u pet dana!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 29.11.2021.
19:01
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

"Stara dama" odlična danas.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine pobedili su na svom stadionu ekipu Mladosti rezultatom 3:1 (2:0) u 18. kolu Super lige Srbije.

Mladost je krenula ofanzivno i agresivno, ali je prvu šansu imala Vojvodina, Vukadinović je u petom minutu sa distance šutirao direktno u golmana.

U 12. minutu Čović je gađao glavom posle centaršuta Kovačevića, a onda je na isteku pola časa igre Voša zasluženo povela. Mićević je rukom izblokirao Vukadinovićev udarac, a sudija je pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Dejan Zukić.

Tek što su krenuli sa centra, domaći su napravili grešku u odbrani, Veljko Simić je odlično presekao loptu i pravovremeno prosledio do Vukadinovića koji je bocnuo preko golmana za 2:0.

Mladost je preuzela inicijativu u drugom poluvremenu, ali je odbrana Vojvodine delovala veoma dobro u nekoliko situacija. Odbrana „stare dame“ izblokirala je dva, tri solidna pokušaja gostujuće ekipe, ali u 67. Mladost je izjednačila.

Posle uigrane akcije iz slobodnog udarca, Jovanović je pobegao pored živog zida i posle asistencije Cvetkovića pogodio dalji ugao za 2:1.

Iako su naredni minuti pripali gostima, Vojvodina je u 77. minutu izvela jednu od lepših akcija ove jeseni za 3:1. Simić je odigrao dupli pas sa Mrkaićem na polovini terena, vukao loptu dvadesetak metara, a potom uzvratio pas do napadača Voše, koji je nesebično spojio Vukadinovića sa praznim golom za 3:1.

Vojvodina je sačuvala prednost i pobedila Mladost drugi put u razmaku od pet dana, te je „stara  dama“ ostala četvrta sa 29 osvojenih bodova. Mladost je sada 13. sa 17 osvojenih bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke