Konkurs za novu Zvezdinu "devetku" - od Partizanovog dželata do nemoguće misije!

Autor: Ivan Cvetković
petak 12.05.2023.
13:18
Izvor: Sportske.net

"Crveno-belima" treba fudbaler koji može izneti teret Lige šampiona.

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Crvena zvezda i napadač za Ligu šampiona, tema je o kojoj govore ne samo navijači, već i brojni domaći i inostrani mediji.

Veoma dobar napadački učinak Aleksandra Pešića mogao bi da donese "crveno-belima" dodatnu zaradu koju bi uprava kluba verovatno usmerila ka dovođenju centarfora koji ima potencijal da napravi razliku čak i na najvišem mogućem nivou fudbala.

Proteklih meseci mnoga su imena povezivana sa Zvezdom, radi se mahom o inostranim fudbalerima koji svoju karijeru grade u zemljama sa većim fudbalskim pedigreom ili platežno moćnijim klubovima.

Poslednji u nizu jeste ponovo Mateo Kasijera, Kolumbijac koji se po prelasku iz Sočija u Zenit nije baš snašao i ove sezone iza sebe ima tek jedan gol na 23 meča u Premijer ligi Rusije.

Klub iz Sankt Peterburga ga je platio 4.500.000 evra, teško da bi ga pustili za mnogo manje, pa bi dolazak u Zvezdu bio realan verovatno jedino u vidu pozajmice.

Francuska druga liga zanimljivo je tržište za skauting službu Zvezde, tamo su pronašli najboljeg strelca Žorža Mikautadzea kojem je cena drastično skočila, a sa 22. godine zanimljiv je i pojedinim prvoligašima u Francuskoj.

Spominjao se i Žan-Filip Kraso koji takođe nije jeftin, pa bi "crveno-beli" sasvim sigurno morali da uđu u kojekakvu finansijsku "akrobaciju" ne bi li doveli fudbalera koji ima kvalitet i za francusku elitu.

Ime Sirila Desersa se tako provlačilo u javnosti, Nigerijac ima sasvim pristojnu sezonu uzevši u obzir da je Kremoneze praktično pred ispadanjem.

Klub iz Kremone ga je platio 6.500.000 evra, Desers je postigao 10 golova na 32 nastupa, a pamte ga i navijači Partizana kojem je u dresu Fejenorda u okviru Lige konferencija postigao dva gola u dvomeču.

Tu je i napadač Maribora Žan Vitopnik, u priču je ušao zagrebački Dinamo koji takođe ima jake adute na svojoj strani ukoliko dođe do pregovora.

Osim Pešića, na Marakani od napadača imaju i Marka Rakonjca i talentovanog Jovana Mijatovića. Zvezda je već obezbedila potpise Pitera Olajninke i Marka Stamenića, ali oni neće biti jedine novajlije...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke