"Konobari" spremni da izbace Partizan, Levski bolji od crno-belih!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 17.08.2022.
10:57
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Nema straha u redovima Maltežana.

Povezane vesti

Kada je Radnički iz Niša na žrebu za drugo kolo kvalifikacija Lige konferencija izvukao Gziru sa Malte srpska fudbalska javnost već je videla Nišlije u narednoj rundi, ali su Maltežani pokazali da su ozbiljnija ekipa od četvrte ekipe u prošlosezonskoj Super ligi Srbije i eliminisali našeg predstavnika.

Sada srpskog vicešampiona Partizan očekuje duel sa još jednim predstavnikom Malte u Evropi Hamrunom. Crno-beli u četvrtak od 21 sat na stadionu u Humskoj dočekuju ekipu koja je eliminisala bugarski Levski i protiv nje će tražiti prolazak u grupnu fazu Lige konferencija.

Hamrun je srpska javnost već "prežalila", nazivajući ih konobarima, ali igrač Maltežana, Srbin Ognjen Bjeličić se ne predaje, naprotiv.

"Ulazimo u meč u ulozi autsajdera, kao u prvom, drugom i trećem kolu. Možda u Partizanu misle da će nas lako pobediti, ali verujem da neće. U dosadašnjem delu kvalifikacija smo pokazali da možemo da se nosimo sa ekipama kao što je Partizan. Već smo ispisali istoriju malteškog fudbala, tako da ulazimo rasterećeno u ovaj duel. Pritisak je na strani protivnika, započeo je razgovor za "Sportski žurnal" vezista Hamruna.

Spremaju se na Malti za dvomeč za Partizanom, a posle odgledanih snimaka, Bjeličić smatra da je ključ uspeha zaustaviti dvojicu stranaca srpskog tima.

"Rikardo je opasan kad se nađe u kaznenom prostoru, veoma dobro se kreće i odličan je u igri glavom. Pored njega ističe se Dijabate, sjajan na prethodnim utakmicama. Ako zaustavimo njih dvojicu imamo velike šanse da prođemo dalje“, optimista je Bjeličić.

U Hamrunu se nadaju da će izbaciti srpskog predstavnika baš kao što je to uradila Gzira, iako ih u našoj zemlji mnogi potcenjuju i nazivaju ribarima.

"Čitao sam komentare uoči tog meča, ljudi su zaista pisali nebuloze, da Konobari sa Malte dolaze u Niš. Dobra je šala, ali daleko od istine. Konobari igraju egal sa Volfzbergerom u Austriji i izbace Radnički. Nisu svesni da se i na Malti igra evropski fudbal. Kad pobedimo onda nas tapšu po ramenima i govore „svaka čast“. Nemojte onda „svaka čast“ posle dobrog rezultata. Ako sam konobar sa Malte, neka ostanem to do kraja, jasan je fudbaler Hamruna.

Za kraj Bjeličić je poručio da je Levski trenutno bolji tim od Partizana, a da li je to zaista tako saznaćemo uskoro. Prvi meč plej-ofa kvalifikacija za Lige konferencija igra se sutra u Beogradu, a revanš je na programu za nedelju dana na Malti.

AdmiralBet ipak vidi Partizan kao apsolutnog favorita protiv Hamruna. Kvota na pobedu crno-belih je 1.20.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke