Kopa Amerika - Moćna Kolumbija, probudili se Brazilci!

Autor: Boris Jovanović
subota 29.06.2024.
07:51
Izvor: Sportske.net

Favoriti sigurni u grupi D, "Los Kafeterosi" već u nokaut fazi...

EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Povezane vesti

Laka pobeda Kolumbijaca u Arizoni, posle dva kola su u četvrtfinalu, priključili su se Argentini i Urugvajaju. "Los Kafeterosi" su sa 3:0 savladali Costa Ricu u grupi D, a sve je bilo gotovo nakon sat vremena. U prvom delu je Luis Dijaz hladnokrvno realizovao penal koji je skrivio golman "Tikova" Sekera, da bi posle kornera ančez glavom duplirao vođstvo favorita. Tri minuta kasnije je posle asistencije neizbežnog Hamesa Rodrigeza Kordoba postavio konačnih 3:0.

Kolumbija je u seriji od deset pobeda u svim takmičenjima, 20 pobeda i pet remija od marta 2022. Polsednji put su izgubili od Argentine, još u februaru 2022. godine.

Brazil je pregazio Paragvaj, jedna od najboljih partija za "Selesao" od kada je Dorival Žunior preuzeo tim od Fernanda Diniza. U Vegasu su savladali "Gvaranije", već na poluvremenu je bilo 3:0, rival je završio meč sa deset igrača u poslednjih desetak minuta igrali su bez iskuljučenog Kubasa. Ali, mnogo pre toga je bilo gotovo. Kubac je skrivio u prvom delu penal koji je Paketa promašio. Ali, vezista Brazila se iskupio asistencijom u 35. minutu, Vini Žunior je načeo "Albirogu". Do poluvremena Savinjo i ponovo Vinisijus Žunior su rešili pitanje pobednika. U drugom delu Paragvajci su na startu pripretili golom Omara Alderete. Novi penal sredinom drugog dela, Paketa je opet uzeo loptu, ovoga puta savladao golmana Libertada, Morinigu i postavio konačnih 4:1.

Kolumbija je prva pred derbi grupe, šest bodova, Brazil ima četiri, Kostarika bod, Paragvajci su zakucani za dno sa dva poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke