Korenite promene u Humskoj, Partizan dobija i novog trenera?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 06.06.2024.
18:59
Izvor: Sportske.net, Telegraf

U planu su promene na svim nivoima unutar kluba...

EPA/KOCA SULEJMANOVIC
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Povezane vesti

Partizan se nakon još jedne sezone bez trofeja nalazi u nezavidnoj situaciji, a navijači "crno-belih" za takvo stanje krive upravu kluba na čelu sa Miloradom Vučelićem i Milošem Vazurom.

Posledica toga jeste i nedavno objavljeni "Apel za spas Partizana" koji je u prvom mahu potpisalo 79 viđenijih bivših fudbalera kluba iz Humske, a prema novim informacijama, ovakav pritisak mogao bi da natera aktuelno rukovodstvo Partizana na velike promene u narednom periodu.

Telegraf prenosi infromaciju da će Partizan u naredne dve nedelje doživeti korenite promene na svim nivoima, od upravljačkog-organizacionog, preko sportskog sektora, stručnog dela prvog tima, pa do omladinske škole, kao baze kompletnog kluba, i na tome se uveliko radi već dobrih mesec dana.

Isti izvor navodi da će klub biti gotovo u potpunosti reformisan u svim sektorima kluba bez izuzetka. 

Prevashodno klub iz Humske će imenovati novi upravljački kadar, odnosno novi Upravni odbor, maksimalno pojačan uglednim, imućnim ljudima iz sveta biznisa, koji bi trebalo da garantuju stabilnost i uspešno poslovanje velikana, bez trzavica. Takođe, u sastav novih čelnika će biti kooptirani i ugledni sportski radnici, neki od njih sa istorijskom povezanošću i biografijom upravo u Partizanu.

Jedna od prvih promena jeste i povratak Milana Smiljanića koji je preuzeo mesto trenera omladinske selekcije Partizana,a  još nekolicina bivših asova je u poodmaklim pregovorima u vezi sa povratkom u Partizan jer žele da pomognu i stave se na raspolaganje u trenucima kada je klubu i najpotrebnije.

Uporedo sa reorganizacijom akademije, u Humskoj slažu kockice rukovodećeg dela kluba, odnosno sportskog sektora, a u najkraćem mogućem roku će upravo novoformirani sastav pomenuta dva sektora imenovati i novog šefa stručnog štaba.

Takođe, navodi se i da Partizan u opticaju ima nekoliko kandidata za novog trenera, među kojima ima i stranaca, te da će klub poslovati u prelaznom roku kada se angažuje novi trener.

"Poseban akcenat je stavljen na vraćenje ugleda Partizana u institucijama, u Fudbalskom savezu Srbije i Sudijskoj organizaciji, u kojima crno-beli u minulom periodu ili nisu imali ni blizu ravnopravan tretman ili nekada ni imali ni pravo glasa. Koraci na tom planu se takođe uveliko preduzimaju", navodi Telegraf.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke