Kosanović o Piksijevoj Srbiji: "Preostaje mi samo da promenim kanal"!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 16.10.2024.
21:45
Izvor: Sportske.net

Iskusni trener razočaran igrom "orlova" u Kordobi.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije sinoć je u Kordobi poražena od evropskog šampiona Španije sa 3:0 u meču četvrtog kola grupe 4 A divizije Lige nacija.

Izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija bili su potpuno inferiorni u okršaju sa "crvenom furijom", a izdanje "orlova" nimalo se nije dopalo iskusnom treneru Miloradu Kosanoviću, koji je u intervjuu za dnevni list "Danas" istakao da mu nije preostalo ništa drugo osim da uzme daljinski i promeni kanal.

"Ako se setite šta sam sve pričao u poslednjih 10 godina biće vam jasno da za mene ovakva partija reprezentacije nije nikakvo iznenađenje. Bila je to siromašna, tužna, nikakva igra Srbije, refleksija nerada Fudbalskog saveza Srbije i trenerske škole pri FSS. Meni ostaje da u takvim situacijama samo promenim kanal“, započeo je 73-godišnji Kosanović.

On smatra da srpskom fudbalu predstoje još teži dani.

"Sada smo u trećoj kategoriji reprezentacija, a za dve-tri godine ćemo da budemo u poslednjoj grupi. Pored nerada u FSS, odnos klubova prema mladim igračima i trenerima je katastrofalan. Ništa se slučajno ne dešava“, jasan je nekadašnji trener Crvene zvezde, koji je na kraju kritikovao trenera Stojkovića i čelnike Fudbalskog saveza Srbije.

"Izbor selektora je bio greška, Rezultat vrednosti i vernosti ljudima koji su na vlasti i imaju moć. Piksi nije struka. Svaka čast na igračkoj karijeri, ali ne može da postane selektor neko ko je je krenuo od trećeg razreda osnovne škole na trenerskom putu. Fudbalske institucije su ugušene kako bi se obezbedili prijatelji, braća, kumovi… Kako Nikola Lazetić može da bude direktor mlađih kategorija u FSS? Šta je uradio moj dobar drug Dragan Džajić za razvoj fudbala od kada je postao predsednik FSS, šta je učinio po istom pitanju Nenad Bjeković? Ja Džaju mnogo volim, guraju ga pred kamere da se slika kad god je muka, a u fudbalskoj organizaciji su propusti brojni“, zaključio je Kosanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke