Kosanović: "Tri ili četiri kluba igraju za Zvezdu, Super liga je završena"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 27.09.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

Milorad Kosanović govorio o stanju u srpskom fudbalu.

Screenshoot/YouTube/Superliga Srbija
Screenshoot/YouTube/Superliga Srbija

Povezane vesti

U razgovoru za "Informer", nekadašnji trener Crvene zvezde Milorad Kosanović je istakao da je već jasno da će crveno-beli biti prvaci na kraju sezone. 

U to nema nikakvu dilemu.

"Partizan ne može nikako da stigne Zvezdu, to znamo već tri godine. Zvezda ima svu prednost na svojoj strani i ona gazi. Tri-četiri kluba igraju za Zvezdu ovu prvenstvo, tako da je takmičenje završeno. Samo onaj ko se pravi blesav i lud neće to da vidi", rekao je Kosanović. 

Pojasnio je čitavu situaciju. 

"Terzićev sin je predsednik OFK Beograda, a kum mu je trener. To je sramota što se to tako radi. Gde je fudbalska škola Vojvodine, Partizana i OFK Beograda. Mi ne pravimo više igrače, mi kupujemo škart iz Afrike i Azije", rekao je on. 

Ipak, postoje timovi sa kojima je zadovoljan, između ostalih, tu je Mladost iz Lučana. 

"Mladost je očistila tim iz vremena kada sam ja bio tamo i ostavili su ono što vredi. Kupili su ozbiljne igrače, a Lalatović to vodi na svoj način. Njemu odgovara taj fudbal jedan na jedan koji se danas igra. Mislim da neće tako lako ispustiti te prve tri pozicije u borbi za Evropu", kaže Kosanović. 

Šta je potrebno za napredak srpskog fudbala?

"Moraju da se obnove institicije, tu moraju da rade ljudi koji su ozbiljni i stručni. Mi moramo da menjamo sve da postavimo fudbal na zdrave noge. Ne treba neko da tu bude zato što je nečiji rođak ili kum. Ja to pričam već deset godina, da moramo da se uozbiljimo. Kupujemo kojekav škart iz Afrike i Azije. Na kraju si ti taj koji dobijaš po nosu", objasnio je Kosanović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke