Košmarna noć u Kordobi, ali šanse za četvrtfinale i prvi šešir za SP još postoje

Autor: Mladen Heleta
sreda 16.10.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Evo svih kalkulacija...

EPA-EFE/JULIO MUNOZ
EPA-EFE/JULIO MUNOZ

Povezane vesti

Fudbaleri Srbije sinoć su dobili "šamar" u Kordobi od prvaka Evrope Španije. Izgubio je naš tim sa 3:0, dobio lekciju iz modernog fudbala, video koliko je zapravo daleko od top nivoa, ali ja na dva kola pre kraja takmičenja u grupi 4 A divizije Lige nacija i dalje gospodar svoje sudbine po pitanju plasmana u četvrtfinale i što je još važnije mesta u prvom šeširu na žrebu za kvalifikacije za naredni Mundijal.

Svi četvrtfinalisti Lige nacija će izboriti taj prvi šešir, a Srbija bi na taj način izbegla duele sa ekipama poput Španije na putu ka SP, što bi zaista bila velika stvar.

Šanse da to uradi nisu velike, ali postoje. Španija je lider grupe sa 10 bodova, Danska ima 7, Srbija 4, a Švajcarska 1 bod.

Borbu za drugu poziciju vodiće Srbija i Danska , koje se sastaju 18. novembra u Leskovcu.

Pre toga, tri dana ranije, Srbija gostuje Švajcarskoj u Cirihu, dok Danska u Kopenhagenu čeka Španiju.

Danska, pored ova tri boda, ima i prednost boljeg međusobnog skora, pošto je slavila pre mesec dana sa 2:0.

Dakle, ukoliko Danci dođu u Leskovac sa sadašnjih +3, Srbi će morati da ih pobede da tri gola razlike. 

Najbolja varijanta po nas bi bila da ne izgubimo u Švajcarskoj, a da Danska bude poražena od Španije ili da mi slavimo u Cirihu, a Danci makar odigraju nerešeno, jer bi u tom slučaju Srbiji bio potreban samo običan trijumf na "Dubočici".

Naravno, postoji i opcija po kojoj Srbija gubi od Švajvarske, a Danska ostaje neporažena u meču sa Špancima, a tada susret u Leskovcu ne bi imao takmičarski značaj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke