Košmarno srpsko fudbalsko leto u Evropi - 13 utakmica, 12 poraza, samo Partizan pobedio!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.09.2023.
23:14
Izvor: Sportske.net

Da nam je neko ovo pričao...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Svi smo prošle sezone bili euforični zbog rasta naše zemlje na UEFA listi, što nam je omogućilo i petog predstavnika u Evropi, kao i da naš šampion bez kvalifikacija igra u grupnoj fazi Lige šampiona.

I sada, kada je našim najboljim klubovima skoro pa zagarantovana evropska jesen, a samim tim i mnogo veća zarada nego do sada, njihovi rezultati su - poražavajući.

S obzirom da je večeras završeno prvo kolo u grupnoj fazi evropskih takmičenja, prilika je da napravimo novi presek učinka pet naših klubova od početka tekuće sezone.

Vojvodina je učešće u kvalifikacijama za Ligu konferencija završila sa učinkom 0-0-2, posle poraza u dvomeču sa APOEL-om.

Partizan je učešće u kvalifikacijama za Ligu konferencija završio sa učinkom 1-0-3, posle polovičnog učinka protiv Sabaha i pobede na penale u revanšu, a onda i debakla u dva duela sa danskim Nordsjelandom.

Crvena zvezda je u utorak odigrala tek prvi meč, nije se ni očekivalo mnogo protiv Mančester sitija na ''Etihadu'', gde je srpski šampion poražen sa 3:1.

TSC je ovog leta odigrao tri meča u Evropi i upisao sva tri poraza, dva od Brage i jedan večeras od Vest Hema.

Slično je prošao i Čukarički - dva poraza od Olimpijakosa, pa još jedan večeras od Ferencvaroša.

Kada sve saberemo, ukupno je ovih pet klubova odigralo 13 evropskih utakmica, upisali su 12 poraza, uz još uvek jedinu pobedu Partizana nad Sabahom u Humskoj.

Ipak, Zvezda, Čukarički i TSC imaju još po pet mečeva do kraja ligaškog dela takmičenja, pa se nadamo da će ovaj očajni učinak ipak biti bolji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke