Kostić spreman da ulaže u Partizan i Zvezdu!

Autor: Beta Beta
sreda 04.03.2015.
23:25
Izvor: Beta

Predsednik "MK grupe" Miodrag Kostić izjavio je večeras da je spreman da uloži novac u sportske klubove Partizan i Crvena zvezda po modelu javno-privatnog partnerstva, ali samo pod uslovom da država propiše jasna pravila.

Povezane vesti

Na panelu o partnerstvu privatnog i javnog sektora na Kopaonik biznis forumu, Kostić je rekao da bi za svaki oblik saradnje zajedničkog poslovanja privatnog i državnog sektora trebalo da postoje jasni uslovi, koje bi svi mogli da kontrolišu, kako se posle ne bi postavljala pitanja "zašto je ovaj, a ne onaj biznismen ušao sa državom u neki zajednički posao".

Kostić je kazao da do sada nije nailazio na razumevanje lokalnih samouprava za poslove u koje je bio spreman da ulaže novac.

Za razliku od njega, predsednik "PSP Farman kompanije" Branislav Grujić je rekao da nije spreman da ulazi u bilo kakav posao sa državom i da je isključivo orijentisan na komercijalne poslove.

Direktorka zdravstvene ustanove "Belmedik" Jasmina Knežević je potvrdila da ta ustanova ima uslove da pruža usluge pacijentima koji su na listama čekanja u državnim zdravstvenim ustanovama, ali da do sada niko od nadležnih nije pokazao interes da iskoristi te potencijale.

Kako je rečeno u raspravi, postoji dobar zakonodavni okvir za privatno-javno partnerstvo ali u praksi ima malo realizovanih projekata.

Navedeno je da je do sada ugovoreno 19 takvih partnerstava ali da je svega pet do šest i realizovano.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke